Početna / Istaknuto / 22. 09. Dan borbe protiv nasilja prema ženama

22. 09. Dan borbe protiv nasilja prema ženama

žene

Vrijeđate žene, ponižavate, maltretirate i na sve ih moguće načine onemogućavate u ostvarivanju njihovih sloboda i ljudskih prava, dovodite ih do neželjene trudnoće, silujete, premlaćujete i na kraju ubijate …
Ima li ijedan valjan razlog zašto to činite?
Nema!

Vrijeđate ih i ponižavate zato jer ste ih na neki način učinili ovisnim o vama, a one misle da je vaše nasilničko ponašanje ipak prolaznog karaktera, pa vam i dalje vjeruju, a nerijetklo i vole.

Često im uz uvrede i batine u suzama i strahu nepovratno prođe (pre)veliki dio života, prevelik zato jer je pokloniti takvom kabadahiji i jedan jedini dan svojeg života previše.

Koliko puta sam slušao kako je eto žena ostala u drugom stanju samo zato jer “nije pazila”. A ne bi li vi, mačo tipovi, malo pripazili pa ne dovodili u nepriliku svoje partnerice koje vam podaruju najljepše trenutke u životu? Ne, jer od neželjene trudnoće vaše partnerice vi nemate nikakvih posljedica, a ona mora ili zadržati dijete i roditi onda kad nije planirala, često uz vaše protivljenje (Bog mater, nek’ napravi abić) ili se odlučiti za abortus, uz sve one etičke dileme, emocionalne probleme pa i izazivanje hormonalnih poremećaja u organizmu. Ali za vas je sve jednostavno, vi nemate ni etičkih dilema, ni emocionalnih problema, ni hormonalnih poremećaja, vi se čak ne osjećate krivim što ste je svojom krajnjom nepažnjom i bahatim sebeljubivim ponašanjem doveli u situaciju da mora donositi teške odluke i narušavati svoje zdravlje.

Kolike li su žene silovane samo zato jer su dobro izgledale, bile ukusno našminkane i odjevene, lijepo mirisale …. riječju “to su i zaslužile, jer su išle prkositi kurcu”.

Pitate li se vi ikad o slobodama pojedinca ili u svojoj neosjetljivosti prema drugima mislite da je vaša sloboda bezgranična.

Ali nije, sloboda jednog pojedinca seže samo do slobode drugog pojedinca, pa ulazak u prostor drugog pojedinca, bez njegove privole predstavlja čin nasilja. To posebno vrijedi u odnosima muškarca i žene, jer je uvijek potrebna privola i jednog i drugog, u protivnom, ako te privole nema, radi se o nasilju.

Jeste li se ikad zapitali postoje li osim fizičkih i nekakve druge razlike između pripadnika iste vrste, muškaraca i žena? Vjerojatno niste, jer da jeste shvatili bi da smo mi dva svijeta, pa griješe svi oni muškarci koji misle da žene razmišljaju na isti način kao i muškarci, ali griješe jednako tako i žene koje misle da muškarci razmišljaju na isti način kao i one. Psihički i fizički zdrav muškarac je uvijek spreman za ženu, ne treba ga za to posebno pripremati, dok ženu treba pripremiti da bude spremna za muškarca. Koliki od vas tu “pripremu” jednostavno preskaču? Tada taj čin donosi zadovoljstvo samo vama, a partnerica moli Boga da odnos traje što kraće.

Poslovni partner vas je prevario, bijesni ste na čitav svijet, dolazite kući silno razjareni, a kod kuće je ona, samo čeka da na njoj iskalite svoje bijes. Sutradan ne može ni na posao onako sva u modricama, sretna što joj niste ništa polomili. Ili možda jeste? Da ste joj se bar ispričali i zamolili je za oproštenje, ali niste. A ona umjesto da vam nikad više ne pruži šansu, preispituje se i traži neku svoju nepostojeću krivnju, pokazujući razumijevanje za vaš nedopustivi postupak.

Varate je, ali nju optužujete da ona vara vas, pa “nevjernicu” svako toliko preventivno prebijete, ne pomažu njene suze i uvjeravanja da “drugog muškarca ni pogledala nije”, batine su sve češće, a kad vaša paranoja dosegne vrhunac, proradi oružje i oduzimate joj život.
Bezrazložno, jer nju ste optužili za svoje nepodopštine.
Pa kad bi vas baš i varala, odakle vam pravo da je zato lišite života?

Pitao sam se što bi i kakav bi život bio bez žena i bi li takav život uopće bilo vrijedno živjeti?
Zaključujem da ne, zato se ženama i dalje divim, poštujem ih i nježno volim kad mi to dopuste.

Osuđujem svakog pojedinca koji se iskaljuje na ženama ili provodi nad njima bilo kakvo nasilje, pače gnušam se takvih postupaka i takvih ljudi.

 

piše: Mijo Vinceković

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Ludilo na najjače

Ratni zločinci se u civiliziranim demokratskim društvima ne slave, niti im se komemorira

Gotovo svi u EU primili su s nevjericom reakcije na pravomoćnu presudu šestorici čelnika HR …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

18 − 8 =