Početna / Istaknuto / 8 MINUTA UŽASA (o namjeri branitelja da vrate čast optuženom za zlostavljanje životinja)

8 MINUTA UŽASA (o namjeri branitelja da vrate čast optuženom za zlostavljanje životinja)

brankoborkovickandidatura

”Jadna životinja toliko je urlikala, a psi režali da se cijelo selo skupilo i bilo svjedokom tog mrcvarenja. No dva su psa očito bila toliko izgladnjela da ih baš ništa nije moglo otjerati od konja kojega su živog jeli, njegovo uho, oči… dok mu je zadnji dio tijela još visio na gurtnama koje su ga pridržavale – horor je to koji već danima prepričavaju stanovnici Prečnog pokraj Ivanić Grada, a jučer je osvanuo i na YouTubeu.”, ovako je 28.05.2013. godine započeo tekst na portalu Večernjeg lista. Vlasnik konja i pasa Branko Borković, ratnog imena mladi Jastreb tužio je Večernji list za uvredu časti što je još nezavršena priča.

O ovome su pisali gotovo svi hrvatski mediji:
http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/202567/farma-uzasa-na-imanju-mladog-jastreba-psi-na-smrt-izgrizli-kobilu
Video je izbrisan s YouTube-a. Međutim, nije nestao pa oni jakih živaca tih 8 minuta užasa mogu pogledati ovdje:
http://www.liveleak.com/view?i=66f_1369834133&comments=1

Tada je Borković izjavio da je kobila sa snimke “živa, uredna i u kondiciji” i da ju psi nisu grizli nego su joj pomagali da ustane. Tadašnji županijski inspektor je utvrdio da je kobila pala i da su joj psi odgrizli jedno uho, drugo razderali, isto tako i but i da je kobila lošeg gojnog stanja (premršava).
http://www.vecernji.hr/hrvatska/veterinar-sruk-psi-su-kobili-odgrizli-uho-i-razderali-but-561326

U to vrijeme je zagrebačka policija protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje na kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja.
http://www.vecernji.hr/hrvatska/inspekcija-borkovicu-oduzela-izgrizenu-kobilu-562826

Internetska peticija namjenjena poticanju provedbe krivičnog gonjenja Branka Borkovića zbog počinjenih okrutnosti tada je (svibanj 2013.) sakupila blizu 9. 800. potpisa potpore:

We support the criminal prosecution of Branko Borković

U međuvremenu je Borković pomoću nekakve sudske vratolomije oslobođen optužbi za zlostavljanje životinja. I dok se sud prema svom dobrom starom običaju narugao očima svjedoka, mišljenju stručnjaka i zdravom razumu i nastavlja raditi na spašavanju Borkovićeve časti u njegovoj tužbi protiv Večernjeg lista (hoće li ikoga začuditi ako i ovaj spor dobije?) za njega su se založili i vukovarski branitelji predloživši ga za svog novog ministra.

Borković je prihvatio kandidaturu komentiravši da savršenu biografiju ima samo Isus Krist.
http://www.vecernji.hr/hrvatska/branko-borkovic-nemam-savrsenu-biografiju-nju-ima-samo-isus-krist-1066194

Ako Borković postane ministar branitelja unatoč užasu koji se dogodio na njegovoj farmi, nameće se pitanje ima li nakon slučaja Crnoje i Borkovića uopće među braniteljima nekog tko bi čist kao suza mogao stati na čelo njihovog ministarstva?

A što reći ljubiteljima životinja i borcima za njihovu dobrobit i njihova prava? Ništa utješno jer, drugi podpredsjednik Vlade je izabran unatoč ignoriranju slučaja šest pasa koji su uginuli od gladi i žeđi u Metkoviću u vrijeme kad je on bio gradonačelnik.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1685308145088399&id=1561076474178234

Poduzetnik Bruno Ivančan i vlasnik farme za uzgoj činčila je član Povjerenstva za izmjene Zakona o zaštiti životinja. Pa zašto onda Branko Borković ne bi bio ministar branitelja? Konačno, pa Crnojin je grijeh s papirima za baraku bio daleko veći. Ili?

 

Izvor: Psi laju, a karavane prolaze

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Dvije ravnopravne Hrvatske, antifašistička i blajburška

  Možete li zamisliti da neki njemački novinar od imena, u novinama od imena, onda …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

seventeen − twelve =