Početna / Istaknuto / AGRONOMI POTVRDILI: PUŠENJE TRAVE JE KORISNO I NEMA ŠTETNI UTJECAJ NA ZDRAVLJE!

AGRONOMI POTVRDILI: PUŠENJE TRAVE JE KORISNO I NEMA ŠTETNI UTJECAJ NA ZDRAVLJE!

ganja

 

Hrvatska je geografski i klimatski vrlo raznolika zemlja te ima sjajne (pred)uvjete za proizvodnju raznovrsnih poljoprivrednih proizvoda, poput indijske konoplje (Cannabis sativa), popularno zvane trava odnosno gandža. Provjereni i odani doušnici Kontraportala su stoga odlučili provjeriti radi li nova Vlada štogod po tom pitanju. Na naše sveopće iznenađenje, otkrivene su neke vrlo zanimljive stvari.

Novoimenovani ministar poljoprivrede prošle je godine provodio istraživanje na svom matičnom Agronomskom fakultetu u Zagrebu o utjecajima marihuane pri procesu učenja kod studenata – a rezultati su bili više nego pozitivni. Skupini studenata davane su male doze (nekoliko grama) popularne trave, smotane u joint koji su oni trebali konzumirati prije udubljivanja u knjige i skripte.
Na kraju dvomjesečnog istraživanja, zaključeno je da studenti pod utjecajem marihuane brže uče, bolje pamte i točnije reproduciraju naučeno gradivo od onih koji nisu uzimali ‘travu’. Izraženo u postocima, sveukupni napredak je varirao od 15 do 25 posto.
Također, utvrđeno je da je najkvalitetnija ‘gandža’ rezultat domaće proizvodnje koja, na žalost, još nije zakonski regulirana. Analizama se pokazalo se da se ‘trava’ izvanredne kakvoće dobiva u Istri i Dalmaciji te u Slavoniji i Srijemu, dok ‘roba’ iz Zagreba jako varira u što se tiče kvalitete.
Istim je pokusima potvrđeno da Cannabis sativa, kod većine ispitanih studenata, nema negativne učinke po zdravlje – tek se zanemarivi postotak osoba žalilo na prolazne vrtoglavice i osjećaj mučnine poput one izazvane vožnjom u autobusu ili brodom.

Udruga hrvatskih uzgajivača marihuane ‘Travis legalis’ pozdravlja rezultate istraživanja te se nada kako će njihova proizvodnja, koja zahtijeva i visoka početna ulaganja te sa sobom donosi i konstante brige oko (ne)legalnosti proizvodnje uskoro dobiti i svoj pozitvni zakonski okvir. Ističu i prednosti dobrog domaćeg proizvoda naspram strane uvozne robe te se nadaju da će s odgovornima u Vladi naći zajednički jezik oko pitanja zaštite proizvodnje, brendiranja i otkupnih cijena. Neki skeptičniji izrazili su pak bojazan da će vladajući nastaviti ‘po starom’ – tj. poticat će sadnju duhana i istodobno provoditi kampanje o štetnosti cigareta, dok će posvema zaboraviti na korisnu biljčicu s blagotvornim svojstvima koju oni s ljubavlju uzgajaju.

Kontraobavještajci Kontraportala doznali su kako su i premijera Oreškovića upoznali s rezultatima svojih istraživanja, ali nažalost, premijer se ‘pravio Englezom’, kao da nikad u životu nije na nekom poslovnom sastanku u Nizozemskoj s kolegama zapalio slasni joint.

APN

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Ludilo na najjače

Ratni zločinci se u civiliziranim demokratskim društvima ne slave, niti im se komemorira

Gotovo svi u EU primili su s nevjericom reakcije na pravomoćnu presudu šestorici čelnika HR …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

seven + 16 =