Početna / Kolumne / Buđav Lebac / Ako Tea Kokić želi zdravlje neka ide u Salzburg

Ako Tea Kokić želi zdravlje neka ide u Salzburg

tea kokić

piše: Branko Rafajac

Tea Kokić -djevojka od šesnaest godina- treba vašu pomoć jer je bolesna, a “Vaša pomoć” inače je drugi naziv za lovu koju bi trebali uplatiti da jedna djevojka od šesnaest godina može normalno živjeti i biti zdrava.
Priznajte da to i nije tako strašno, sve što vi trebate učiniti je otići do banke, uplatiti koju kunu i Tea Kokić mogla bi biti zdrava…dakle, kako bi rekli Amerikanci pis of kejk od problema.
Preciznije rečeno, da bi Tea Kokić bila zdrava građani bi trebali skupiti 15 000 eura što je 114 000 kuna.
Ako bi 11 000 građana uplatilo samo 10,36 kuna za pomoć Tei Kokić, Tea bi mogla otići na liječenje u Salzburg.

Kad se računica stavi ovako na papir to i ne izgleda tako strašno, šta je svakome izdvojiti 10, 36 kuna za zdravlje jedne tinejdžerice, kao što rekoh, pis of kejk.
Osim toga, ako ostane viška love možemo otvoriti i zakladu, nešto slično kao što smo otvorili zakladu u čast Ane Rukavine, za koju istina bog nismo na vrijeme skupili novac da se može liječiti pa je nesretna djevojka umrla, ali smo bar malo oprali savjest sa kojom doniranom kunom .
Problem nastaje onog trenutka kad prosječan domorodac -iz zemlje panjeva zvane Hrvatska- shvati da osim što redovno od svojih primanja izdvaja za zdravstvo mora na sve to dodatno izdvajati da bi se nečiji život spasio, a da bi mu sa druge strane ministar zdravlja Dario Nakić otvoreno poručio “Tko želi bolji kuk neka ode u Švicarsku“…prevedeno, jebe se nama za vaše zdravlje i živote.

Dakle Tea, ako želiš bolje zdravlje idi u Salzburg i molim te nemoj zamarati naciju sa svojim juvenilnim reumatiodnim artritisom, narkolepsijom, hiperCK_emiom, epi in obsom, statusom epilepticusom, ortostatskom hipotenzijom i autoimunim encefalitisom i ako stigneš ispričaj se ministru zdravlja, a bilo bi dobro i čitavoj vladi, što im na ovako perfidan i pokvaren način nabijaš osjećaj krivnje za svoje bolesti.

Osim toga Tea, da li si ti u mladeži HDZ-a ili SDP-a? Da li je tvoja mama ideološki naslonjena na lijevo ili desno, da li si ti Tea uopće Hrvatica i ima li u tvojoj obitelji netko tko nije vjernik?
Molim te Tea da vrlo ozbiljno shvatiš ova pitanja, jer ako u tvojoj familiji ima samo jedan Srbin onda bi te molio da se uhvatiš pod ruku sa Pupovcem i odeš tamo gdje tvoje zdravlje neće biti ugroženo, a posebice bi se osvrnuo na pitanje tvoje vjere.
Da li si se molila da te izliječi Svevišnji, da li si išla redovno u crkvu, da li razumiješ da su to sve alternativni pristupi liječenju koji su tu na izvol’te i koje si trebala prije žicanja love isprobati?
Pobogu Tea, pa crkva je kod nas na svakom koraku, a nisam primjetio da si u intervjuu rekla da si se molila za zdravlje.

Također bi primjetio da tvoja majka vrlo drsko traži novac od građana za tvoje zdravlje bez da je predhodno potegla pitanje domoljublja i uopće koliko je tvoja majka domoljub?
Vidiš Tea koliko se tu nameće važnih pitanja prije nego što se krene razmatrati pitanje tvog izlječenja, a mi nažalost ne možemo samo tako olako prijeći preko tih prevažnih stvari.

Da li ti je Tea netko u obitelji branitelj, jer ako je onda si trebala prije nego što si moljakala novce za svoje zdravlje upitati da li je on/ona otišao/otišla u rat da bi ti danas morala moliti svoje sugrađane da ti doniraju koju kunu da bi mogla biti zdrava.
Ej Tea, kužiš li šta ti pišem, pa šator je još uvijek u Savskoj, zašto nisi u Savskoj i zašto ne potražiš pomoć od onih koji su stvarali ovu državu?
Oni su Tea stvarali državu u kojoj ti moraš moliti za svoje zdravlje, zar to nije divno Tea? Prekrasan je to osjećaj Tea, živiš u zemlji u kojoj moraš moliti za život i to trebaš cijeniti Tea, trebaš voljeti ovo sveto hrvatsko tlo…Tea, ako treba i život dati za domovinu.

Osim toga Tea jesi prosvjedovala na Markovom trgu i zašto nisi ako imaš priliku, pa vidiš da tamo svako malo ljudi mole za nešto, tako da mi nije jasno zašto nisi otišla pred Vladu i Sabor i njima lijepo rekla “bolesna sam i trebam lovu za liječenje”.
Vidiš Tea koliko tu ima predradnji prije nego što dovedeš ovu naciju pred gotov čin i moliš novce za svoje zdravlje.

Tea, pa ti nisi svjesna da prije tvog zdravlja treba obnoviti vozni park Vlade, trebaju im pametni telefoni, trebaju se povećati davanja vjerskim zajednicama, trebaju se platiti vatikanski ugovori, treba se platiti umirovljenom predsjedniku ured, treba se platiti naknada za izdvojeni život, treba se izdvojiti novac za svečanu večeru jer nam dolaze princ Charles i njegova Kamila, treba platiti kamate stranim bankama da bi oni imali za svoje plaće, treba se platiti udrugama za sviranje kurcu, treba platiti dnevnice, treba se platiti domoljublje, treba se platiti pijetet, trebaju se platiti skupe škole za njihovu djecu, trebaju se platiti domjenci…

Ima toga Tea oho-ho što je prioritet prije tvog zdravlja, a ti se ovako drsko i bezobrazno pojaviš pred kamerama i moliš za svoje zdravlje i svoj život…zar nije to bahato sa tvoje strane Tea?

Za kraj Tea moram te zamoliti da mi oprostiš. Naime, ti nisi kriva za ništa od navedenog, ne moraš ti ni moliti ni pitati novce za svoje zdravlje i život.
Ne moraš ni ti ni tvoja majka ništa od toga već moramo mi. Moramo mi otići do šatora, moramo mi otići do Vlade i Sabora, moramo sve što gore piše da bi djeca u ovoj državi imala kakvu takvu budućnost, samo kako da mi to napravimo kad smo ista govna kao i oni.
Kako da to napravimo kad nam je lakše uplatiti neku siću i tako se oprati od odgovornosti?
Samo deset kuna i tridesetšest lipa za opranu savjest…prava sitnica, zar ne?

Facebook komentari

Branko Rafajac

Pripadnik radikalne grupe proletera "Mučki provokatori" što imaju za cilj izazivanje osjećaja neugode političko-poslovnoj eliti i funkciju putokaza za istu prema Remetincu. Radikalnim guljenjem njihovih džon obraza i stavljanjem soli na njihove kriminalne rane ostvaruje zajedno sa grupicom entuzijasta okupljenih na KontraPortalu višestruke moralne satisfakcije koje kasnije dila obespravljenom narodu.

Provjeri i ovo

Tuđman, Šušak i salveta

Plenkoviću, okani se „uredovanja“ po BiH

Ili od „Presuda je neprihvatljiva!“ 29. 11. 1017. do „Hrvatska poštuje presudu!“ 04. 12. 2017. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

nineteen − 3 =