Početna / Alternativa / Alternativna medicina / ALTERNATIVNA MEDICINA I KAMEN U BUBREGU

ALTERNATIVNA MEDICINA I KAMEN U BUBREGU

Bubrežni kamenac i pesak u bubregu su česta pojava kod savremenog čoveka. Konvencionalno lečenje obuhvata davanje lekova protiv bolova kad proces izbacivanja kamena započne, te operacije radi odstranjenja kamenca kako ne bi izazivao bolne napade nadalje. Savremeniji tip konvencionalnog odstranjivanja kamenca je lasersko razbijanje na sitnije delove, koji se lakše sami eliminišu iz bubrega kroz mokraćne kanale.
Kada govorimo o alternativnoj medicini, bubrežni kamen se može uklanjati pravilnom ishranom, bioenergetski i upotrebom određenih smeša lekovitog bilja u formi čaja za bubrežni kamenac.

bubrežni kamen
bubrežni kamen

Bubrežni kamen i pesak su zapravo jedinjenja koja nastaju kao posledica uglavnom prekomernog unosa određenih namirnica, a najčešće soli. Do samog izbacivanja kamenca i dolazi, nakon što osoba posle dugogodišnjih prehrambenih navika, promeni način ishrane na laganiji i zdraviji. Tada se kamenac sam odvaja od tkiva bubrega i počinje da se čisti, što vrlo često izaziva jake bolove kod pacijenata.
Većina ljudi i ne zna zašto im se to desilo i uglavnom završe na Urgentnom centru sa intravenoznom terapijom lekovima protiv bolova.

Kako bi se izbegle skupe i rizične operacije, može se pristupiti nekoj od alternativnih metoda bezbolnog uklanjanja kamena i peska, na potpuno prirodan način, pa tek ukoliko on ne pokaže rezultate pribeći invanzivnim metodama uklanjanja.

Tokom svog dugogodišnjeg rada, ove metode sam isprobala prvo na sebi. Izbacila sam u dvadesetsedmoj godini uspešno kamenac iz bubrega. A tokom narednih godina, vodila članove porodice, prijatelje i na kraju klijente koji su imali ovaj problem. Oni su uspešno i sa mnogo manje bola, a bez straha izbacili svoje kamence, a pročistili mokraćovode i bešiku.

Kada vam dođe neko sa tim zdravstvenim problemom, prvo ćemo porazgovarati detaljno o njemu, onda ću ja izdiktirati niz postupaka koje će pacijent primeniti kada proces izbacivanja kamena i bol započne, a koji će neutralisati bol, olakšati i ubrzati izbacivanje. Preporučiću i par čajeva, od kojih jedan utiče na hemijsko razlaganje kamena na prirodan način, a drugi deluje antiseptički na mokraćne puteve koji su podložni infekcijama nakon prolazka kamenca. Potom ćemo uraditi jedan bioenergetski tretman bubrega kako bi pospešili odvajanje kamenca i njegovo razbijanje na sitnije delove.

I naravno, na kraju svega, pacijent će dobiti savet kako da se hrani, da ne bi opet nakupio kamenac.

Facebook komentari

Nataša Kalesković

Strpljenje je majka mudrosti...

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

3 + 10 =