Početna / Svaštarnica / Blog Nepoznatih Počinitelja / Arkan novi kandidat za sveca!

Arkan novi kandidat za sveca!

bozaiarkan

 

Piše: Maksim Popov

Nadbiskup Osip Bozanić povukao prijedlog za proglašenje Alojzija Stepinca svetim, te predložio novog kandidata – Željka Ražnatovića Arkana.

Naš portal prenosi otvoreno pismo nadbiskupa Bozanića u cijelosti.

„Draga braćo i sestre u zajedništvu vjere!
U hrvatskoj se suvremenosti, u društvenome i kulturalnome životu tako često susrećemo s nedovoljnim prepoznavanjem istine.
Usljed najnovijih dokaza o životu i radu Željka Ražnatovića – Arkana, Katolička crkva nije mogla zažmiriti na njegova ogromna dobročinstva, koji je kad je bilo najteže, pomagao našem napaćenom narodu.
Željko Ražnatović Arkan još je tijekom istrage i boravka u Remetincu, i prije suđenja, postao dobavljač oružja za potrebe Republike Hrvatske. Početkom 1991. godine, točnije, u travnju te godine, Republika Hrvatska kupila je Arkanovim posredovanjem od njegove tvrtke iz vojnog skladišta u Batajnici mnogo oružja, pretežito kalašnjikove i protutenkovsko naoružanje, a radilo se o dvanaest šlepera oružja.
U ozračju suvremenoga svijeta koji nudi razna ‘bogatstva’ , mi prije svega moramo ostati privrženi vjeri i prepoznati one istinske heroje među nama koji su ono najvrijednije, svoj život, dali za spas kršćanstva na ovim prostorima, a jedan od najvećih je bio i Željko Ražnatović Arkan koji je baš poput Stepinca stradao od komunističkog metka.
Mučeniku Željku Ražnatoviću, kao i Stepincu je sudila ne narodna komunistička vlast u montiranom procesu, te ga 1991 godine osudila na 5 godina zatvora, a na intervenciju našeg, nikad prežaljenog, dr. Fuđmana Željko je pušten za 6 mjeseci mučeništva.
Neka se veća pozornost posveti molitvi Vjerovanja, i neka ista bude često prisutna u našim katoličkim obiteljima i domovima, a prilikom održavanja mise za Antu Pavelića, pomolimo se i za našeg Arkana koji se sigurno, negdje u Raju druže i igraju sa dječicom.

Svjedoci smo, a zadnji događaji oko organiziranja dana pobjede nas na to opominju, kako je srpska vanjska politika i više nego utjecajna, te smo u vjeri doborsusjedskih odnosa predložili Željka za svetca,a srpskoj pravoslavnoj crkvi se ta ideja dopala.
Razgovarao sam s njihovim patrijarhom Irinejom, a on kaže kako Arkanovu udovicu Svetlanu Ražnatović Cecu već smatraju za sveticu, te da samo čekaju da odapne kako bi je i službeno proglasili svetom, te kako nam neće stvarati problem oko Željka, štoviše, složit će se s našim prijedlogom tako da će Papina komislija biti suvišna.

Nakon propalog projekta Međugorje, kazne UEFA-e, i otkazivanja nastupa stranih vojski na mimohodu, ne proglašenje Alojzioja Stepinca svetim bi bio toalni fijasko, stoga smo se odlučili na ovu ne zamjetnu promjenu.

U snazi Duha Svetoga, u vjeri blagoslivljam svakoga od vas, koji na Kontraportalu čita ove riječi i sve članove vaših obitelji, kao i poznanike do kojih će po vašoj prisutnosti doprijeti moj blagoslov i istinu o našem Željku.“

Vaš nadbiskup,
crveni Kardinal Osip Bozanić
U Zagrebu, 24. srpanj 2015. godine.

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

IZJAVA SOCIJALISTIČKE RADNIČKE PARTIJE POVODOM DONOŠENJA PRAVOMOĆNE PRESUDE BiH ŠESTORKI

Facebook komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

10 − eight =