Početna / Istaknuto / Baldasar: Zašto komemoracija u Bleiburgu kad imamo u Splitu sasvim lijep spomenik za tu prigodu?

Baldasar: Zašto komemoracija u Bleiburgu kad imamo u Splitu sasvim lijep spomenik za tu prigodu?

baldasar

Iz redova SDP-a dolaze teške optužbe na račun Sabora i ponovnog pokroviteljstva nad središnjom komemoracijom u Bleiburgu.
Ovo je očito rasipanje proračunskih sredstava i još jedno u nizu zapostavljanja Dalmacije, ali i Splita kad je u pitanju obilježavanje važnih državnih datuma NDH-a. Da su kolege iz HDZ-a malo više razmišljali mogli su za trećinu proračunskog novca obilježiti taj nemio događaj i u Splitu. Ako su HDZ-ovci mislili da se u Splitu ne smiju nositi ustaška obilježja onda se grdno varaju, ali na to smo i ukazivali ove četiri godine iz SDP-a.
Dok je SDP-ovcima važna ušteda na svim mogućim stavkama državnog proračuna, dok smo mi gradili ustaške spomenike u sred Splita samo da bi naši građani uštedjeli na putovanjima i da svoj novac potroše u svojoj državi, HDZ-ovci krajnje neracionalno troše proračunska sredstva i ovom odlukom umanjuju SDP-ovo koketiranje sa ustaštvom“…zaključuje splitski gradonačelnik.

Nismo dugo čekali na odgovor iz HDZ-a i na novinarski upit šta imaju reći na ovu izjavu, u HDZ-u su bili prilično kratki, ali koncizni.
Slažemo se sa kolegom iz Splita i prepoznajemo njegove napore u očuvanju tradicije NDH-a. No, gradonačelnik mora razumjeti kako te otvaranje jedanog falusnog spomenika Rafaelu Bobanu ne čini ustašom, ali podupiremo inicijativu i uzet ćemo na razmatranje da sljedeće godine obilježimo taj važan datum i u Splitu“…stoji u priopćenju HDZ-a

D.K.

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

two × two =