Početna / Svaštarnica / Aktualan Proser / Bio je to antifašistički kukasti križ!

Bio je to antifašistički kukasti križ!

platinimilanovic

 

“Upućujem Vam ovo pismo zabrinut za sudbinu hrvatske nacionalne vrste tijekom disciplinskog postupka koji je posljedica tužnog incidenta na marginama kvalifikacijskog susreta za Euro 2016 Hrvatska – Italija u Splitu 12. lipnja. Još uvijek nepoznati počinitelji jasno su i odlučno osuđeni sa svih strana političkog spektra i od svih državnih institucija. Njihov čin naišao je na prijezir velike većine hrvatskih građana. Pokrenuto je opsežno kriminalističko istraživanje, za koje se nadamo da će donijeti rezultat i da će počinitelji biti pronađeni u najskorije vrijeme.

U ovom kontekstu, želio bih istaknuti kako je Hrvatska tijekom Drugog svjetskog rata imala najveći udio antifašističkih snaga među stanovništvom u okupiranoj Europi. Građana Hrvatske bilo je najviše u partizanskim postrojbama tijekom rata. Ističem ovo kako bih pojasnio da za počinitelje gnjusnog čina u Splitu nema podrške niti razumijevanja u hrvatskom društvu. Njihov čin usmjeren je ponajprije protiv Hrvatskog nogometnog saveza, i to zbog unutarnjeg sukoba Saveza s dijelom navijača, a nikako nije podrška nacističkoj ili fašističkoj ideologiji, niti je usmjeren protiv hrvatske reprezentacije.

Razumijem da će najvjerojatnije biti sankcija protiv Hrvatskog nogometnog saveza. Međutim, želio bih apelirati na razumijevanje UEFA-e i upozoriti na činjenicu da Hrvati žive i dišu sa svojom reprezentacijom. Navijači su bili duboko šokirani nakon incidenta, u strahu od pravične kazne. Drakonska sankcija koja bi ozbiljno naštetila ili čak spriječila uspjeh reprezentacije u dosadašnjim, za našu nacionalnu vrstu, izvrsnim kvalifikacijama za Euro 2016, išla bi na ruku upravo onima koji žele srušiti Savez, ali to bi uništilo i reprezentaciju. To bi bio neizbrisiv ožiljak na duši hrvatskih navijača te bi dugoročno naštetio nogometnoj igri u Hrvatskoj.

Apeliram na Vas, gospodine predsjedniče, ne dopustite da se Euro 2016 održi bez sudjelovanja svih najboljih nacionalnih vrsta. Igra se mora odigrati na nogometnom terenu.”

Zoran Milanović, u pismu Michelu Platiniju

Davor Šuker, predsjednik HNS ( na gornjoj slici u sredini), na grobu Ante Pavelića u srdačnom društvu:
sukernagrobupavelica

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

five × four =