Početna / Istaknuto / Biskupska konferencija iznijela plan lustracije: Iz politike ukloniti sve koji su prekršili Božje zapovijedi! Uvodi se i Registar lustriranih!

Biskupska konferencija iznijela plan lustracije: Iz politike ukloniti sve koji su prekršili Božje zapovijedi! Uvodi se i Registar lustriranih!

lustracija

 

Dugo očekivani plan lustracije napokon je prezentiran u prostorijama Hrvatske biskupske konferencije. Zamisao je da se lustracija koordinirano provede u inicijativi koja će ujedno objediniti i realizaciju plana demografske obnove. Zbog toga je geslo inicijative „Bez lustracije nema ni mnogoljudne nacije!“
“Bez toga se ne može očekivati pomak na planu demografske i političke obnove hrvatskog društva. Vjernicima upućujemo i poziv na usrdnu molitvu da se dogodi obraćenje srdaca”, rečeno je u uvodnom dijelu prezentacije.

Lustracija bi se trebala provesti prema nekoliko kriterija, od kojih su najvažnije Božje zapovijedi “ne ukradi” i “ne sagriješi bludno”.

“Osim ostalih – da tako kažemo – testova, naglasak smo stavili na ove dvije Božje zapovjedi jer smatramo da nam tu jednostavno nitko iz političkog miljea ne može izmigoljiti”, rekao je jedan od članova lustracijskog povjerenstva. “Ovom metodom praktički bi bili lustrirani svi, što je i cilj ove inicijative; iz Vlade i ministarstava bi također bili lustrirani svi rastavljeni, sa vanbračnom djecom, svi koji psuju Boga ili ne dolaze na svete mise.”
Po okončanju procesa lustracije podaci će se ažurno unositi u Registar lustriranih.

No, lustracija, kako navode u HBK, ne bi bila toliko radikalna jer je u drugom dijelu plana osmišljen način brisanja iz Registra lustriranih.
U svim župama se predviđaju kratki tečajevi “Razrješenja lustracije”, to jest – konstataciju lustracijske ništavnosti i brisanje iz Registra lustriranih pod određenim uvjetima.
Osnovna cijena tečaja bit će 1000 eura, a Crkva će dodatne naknade obračunavati ovisno o količini grijeha lustriranih osoba. Primjerice, u slučaju uplate iznosa od 1500 eura bivši lustrirani smatrat će se i donatorom Crkve te će biti nekoliko puta spomenut u propovijedima. Za teže slučajeve ( tri ili više grijeha) predviđena je osnovna cijena 3000 eura za lustracijsku ništavnost, a 5000 za donatorski status.

Kako smo doznali u neformalnim razgovorima s tajkunima, političarima, ali i običnim pukom, većina je oduševljena što će ipak svoje grijehe moći oprati novcem i sretni su što ne moraju na Posljednji sud noseći breme razvrata, pohlepe, licemjerja i sl.
„Oduševljen sam inicijativom! Spreman sam platiti i 100 000 eura u paušalnom iznosu jednokratno. Jer znate kako je, kad si pod lustracijom, i DORH i Bog na to drugačije gledaju. Zbog toga ću radije platiti i spavati mirno“, izjavio je jedan od tajkuna, potencijalnih kandidata za Registar lustriranih.

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Salon Nepotkupljivih: Vladan Jeremić i Rena Rädle

  Umjetnički par Vladan Jeremić i Rena Rädle su tijekom listopada boravili u Zagrebu na …

Jedan komentar

 1. FRANO,PETRUSIC2@

  TREBA LUSTRIRATI KATOLIČKU CRKVU I NJENE SLJEDBENIKE ,
  JER SU TO MAHOM POTOMCI STEPINČEVIH KRIŽARA KRVOLOČNIH UBOJICA, VOJNIKA STEPINČEVE HOLOKAUST DRŽAVE. NJIH BI SE TREABLO DRŽATI U DRUŠTVENO-POLITUIČKOJ KARANTENI NAJMANJE JEDNO STOLJEĆE. ANTIFAŠISTIČKA EVROPPA JE POGRIJEŠILA ŠTO NIJE NJEMAČKU OSUDILA NA STOLJETNU KARANTENU ,TIČUĆI SE DRUŠTVEO-POLITIČKOG DJELOVANJA ,PA BI DANAŠNJA NJEMAČKA BILA OAZA MIRA , A NE EVROPSKA PANDORINA KUTIJA.

  TKO SE TO KOD NAS JAVLJA I OSUĐUJE ANTIFAŠIZAM??????
  LUSTRIRATI TREBA SVE BLIŽE I DALJNJE POTOMKE OKUPATORSKIH QUISLINGA ,USTAŠA ,DOMOBRANA I SVIH DRUGIH KOJI SU SLUŽBOVALI U SLUŽBI STEPINČEVOG HOLOKAUSTA ,A POSEBNO BI TREBALO ZABRANITI DRUŠTVENO-POLITIČKO DJELOVANJE ZLOČINAKO-KRVOLOČNE STEPINČEVE CRKVE NA KAPTOLU ,KOJA SE U SVOM DJELOVANJU REINKARNILA U PRAVU SLJEDNICU.

  I GLE PARADOKSA , TA ZLOČINAČKA CRKVA U HRVATA , KUKULUS-KLANSKA ALAŠA SA ONIKS DVORA ,TE NJENI SLJEDBENICI, KATOLICI HERCEGOVINE , DALMATINSKE ZAGORE I IMOTSE KRAJINE,POTOMCI KRVOLOKA STEPINLČEVE HOLOKAUTSKE DRŽAVE, KAO REMETILAČKI FAKTOR SUVREMENE ANTIFAŠISTIČKE HRAVTSKE, TRAŽE NEKU PRAVDU UMJESTO DA IH SE LUSTRIRA. I KAKVOG LI PARADOKSA , DANAS TI ISTI POTOMCI STEPČINČEVIH KOLJAČA U ZAJEDNICI SA SVOJOM ZLOČINAČKOM KASTOM, CRKVOM U HRVATA , TRAŽE KAŽNJAVANJE ONOG DJELA HRVATSKOG KORPUSA KOJI JE S’PUŠKOM POBJEDIO I PROTJERA OČEVE TIH POTOMAKA ,A MNOGE NIJE USPIO OSUDITI ZA ONA KRVOLOČNA ,KATOLIČKA ZLODJELA. JEDNOM RIJEČJU ,TARŽE NOVU REINKARNACIJU STEPINČEVE ,KRVOLOČNE DRŽAVE ZA KOJU SU NJIHOVI OČEVIOI DALI SVOJE ŽIVOTE.

  GLE ZLOČINAČKI KAPTOL ,U IME SVOJE I SVOJIH SLSJDBENIKA STEPINČEVIH KOLJAČA TRAŽE NEKU KATOLIČKU PRAVDU ILI REINKARNACIJU STEPINČEVSKOG DUHA I NAUMA, PA SE U TOM KONTEKSTU OGLAŠAVA I =GLAS KONCILA = USTVARI GLASILIO STEPINČEVSKOG KRVOLOČNOG DUHA PRIZIVAJUĆI NOVU PODJELU HRVATSKOG KORPUSA PO STEPINČESKOM HOLOJKAUSTSKOM FENOTIPU N OVOG ARIJEVCA , U ONOM NAJVEĆEM DIJELAU HRVATSKOG KORPUSA ,ONOG ANTIFAŠISTIČKOG ,DA PO NJIHOVIM ARŠINIMA PROSUĐUJU KAKVA BI TREBALA B ITI HRVATSKA ,OVA ANTIFAŠISTIČKA ,ODNOSN O STEPINČEVSKA. KAKVOG LI PARADOKSA?? KADA SE ANTROPIDNI TALIBANI , VOJNICI ZLOČINAČKE ,KRVOLOČNE I PLJAČKAŠKE KATOLIČKE CRKVE, SA OVIH BALKANSKIH PROSTORA, PRAPOTOMCI MLETAČKIH TERORISTA, PLJAČKAŠA I UBOJICA ,POTOMCI STEPINČEVIH KRIŽARA,KOLJAČA I KRVOLOKA ,SA DINARSKIH OSOJA I PRISOJA , OGLASE SVOJOM HAJDUĆKO, KRVOLOČNOM OSUDOM KAKO SU NEKI ,A OVAJPUT ANTIFAŠISTI PRAVILI ZLOČINE NAD NJIHOVIMN OČEVIMA.
  ZAR ANTIFAŠISTIČKI POKRET NIJE UKAZAO I DOKAZAO PRAVE KRIŽARSKE ZLOČINE TIH KATOLIČKIH VOJNIKA U SLUŽBI SVOJE KRVOLOČNE CRKVE ,ČIJI GROBOVI SE I DANAS VIDE DILJEM BOSNE I HERCEGOVINE , NAJVIŠE ,A POTOM I HRVATSKE , I SVJEDOČE O KARAKTERU TE ANTROPIDNE CRKVE KOJA JE BILA POBIJEĐENA 1945 GODINE I POKAZANI SVI ZLOČINI NJENOG DJELOVANAJA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

three × one =