Početna / Istaknuto / BIVŠI MINISTAR KOTROMANOVIĆ JAVIO SE IZ AMERIKE: Kupujem nove japanke, pustite me sad s MIG-ovima

BIVŠI MINISTAR KOTROMANOVIĆ JAVIO SE IZ AMERIKE: Kupujem nove japanke, pustite me sad s MIG-ovima

kotromanovic

 

Piše: Miroslav Pavičević

Nakon niza napisa u novinama i na internetskim portalima kako je zrakoplovni remontni zavod iz Odese u Ukrajini proteklih godina isporučivao Hrvatskoj sfušarene zrakoplove MIG-21, oglasio se i bivši ministar obrane Ante Kotromanović.

Kotromanović se trenutačno nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama, kamo je otišao u potrazi za poslom, ali se javio u televizijsku emisiju “Bljuvica”, voditelja Velimira Bljuvanca i rekao kako će si “pucati u glavu” ako se dokaže da se radi o zrakoplovima iz Jemena na kojima su prekucane šasije, kao i ako se dokaže da su pojedini MIG-ovi sklepani od dijelova zrakoplova iz Bugarske, Alžira i bivšeg Sovjetskog Saveza.

Na primjedbu voditelja “Bljuvice” da je rekao da će si pucati u glavu i u srpnju 2014. godine, kada ga je militantna umirovljenička udruga “Hrvatski generalski zbor” optužila da je pogodovao ukrajinskom izvođaču remonta Ukrspecexport, Kotromanović je odgovorio kako je upravo to što je živ dokaz da je sve obavljeno u skladu sa zakonom.

“Ja si nisam pucao u glavu jer nitko nije dokazao da sam osobno pogodovao Ukrajincima. Čak imamo pismo zahvale rumunjske strane zbog transparentno provedenog postupka odabira izvođača remonta”, rekao je Kotromanović, podsjetivši također kako je ukrajinska ponuda od 13,9 milijuna eura bila jeftinija od rumunjske za skoro pet milijuna eura.

To ljeto 2014. bilo je iznimno vruće za bivšeg ministra obrane, jer se pilot jednog od obnovljenih zrakoplova u lipnju žalio da je jedva ostao živ nakon što su mu otkazali motori, a početkom kolovoza jedan MIG-21 se srušio nedaleko od Velike Gorice, nakon zatajenja stajnog trapa.

Tada je na izvanrednu konferenciju za novinare u zračnoj bazi Zemunik kraj Zadra ministar Kotromanović došao u japankama.

No, taj mu je detalj sada dobro došao, jer ga jedna američka tvrtka želi angažirati kao čuvara privatne plaže u Kaliforniji.

Bivši ministar je prošle godine, nakon što je SDP izgubio izbore i vlast, rekao kako će ići u Washington. “Radit ću za jedan odvjetnički ured čijim su vlasnicima poznate moje sposobnosti i znanje”, rekao je u prosincu Kotromanović. Sad mu je doista u Americi i ponuđeno radno mjesto u skladu s njegovim znanjima i sposobnostima, posao čuvara plaže, gdje će moći radno vrijeme provoditi u japankama.

“Što se tiče ovih sada navoda o sklepanim zrakoplovima, podupirem istragu Vojne policije i pozivam Državno odvjetništvo da se odmah uključi u istragu. Sve okolnosti treba do kraja razjasniti. Ako je bilo korupcije, to je strašno i to treba odmah sankcionirati, a ja ću si pucati u glavu ako se dokaže da sam osobno pogodovao Ukrajincima u podmetanju sklepanih zrakoplova s prekucanim šasijama”, ponovio je svoju ponudu za samoubojstvo Ante Kotromanović.

“Uostalom, da sam htio, mogao sam prekucavanje riješiti u Hercegovini, gdje imam ljude koji bi mi to obavili za sto maraka, a ne za sto milijuna kuna”, ustvrdio je bivši ministar obrane.

Kotromanović nije dalje htio odgovarati na pitanja voditelja Velimira Bljuvanca, rekavši da je sve to ionako podvala HDZ-a, koji hoće ukinuti ratno zrakoplovstvo.

“Moram ići kupiti nove japanke, trebaju mi za posao, pustite me sad s MIG-ovima”, zaključio je razgovor u “Bljuvici” Kotromanović.

Facebook komentari

Miroslav Pavičević

Miroslav Pavičević
Propali novinar i fizički radnik. Pardon, novinarski radnik, fizički propao.

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

four + three =