Početna / Priroda i društvo / Sonjin kaleidoskop / Borg asimilirao USKOK!

Borg asimilirao USKOK!

BORGOVI

Taman kad si siguran da upravljaš svojim životom, tu su ONI da te razuvjere! Zvoni ti mobitel, budi te, žvačeš predzadnji zalogaj zovu te, tuširaš se pa uzmeš mobitel mokrim rukama i padne ti na pod, oni zovu, slomiš mali prst jer si se udario u stol da se javiš, oni zovu, radiš one stvari evo ih, legneš poslije ručka tu su, gledaš film uživljen eto ih, taman da ćeš reć mužu da je kreten evo ih, zapališ cigu u miru da odahneš od posla oni zovu, na wc se više ni ne usudiš bez mobitela.

Sigurni u vaše potrebe uvjere vas da će vaš život postati besmislem bez njihovih lonaca, rajngli, jastuka, šlapa, tavica, krpa. Svi završili kratki tečaj kod Jehovih svjedoka, besplatno. Oni su „borg“ i svaki otpor je uzaludan! Zoveš sve institucije sistema i tražiš pomoć, zoveš POU,SOU, CIJU, MIJU, DRIJU, angažiraš pse tragače, nemreš ih nać, zabarikadirani u nekom bunkeru prave se da ne postoje. Kad kažete da imate sve, izvrijeđaju vas k’o šmokljana! Onda si misliš da ti ipak nešto fali i postaneš frustriran šta to nemaš. Dobro, dobro, samo da razmisliš, ali ne, tu su oni odlučujući faktor. Dostava besplatna i šta imaš mislit o cijeni rajngle, aj ti kupi tavicu u nekom dućanu a da ti oni dostave?! Ne, sam moraš tu tavicu nosit doma!

Cijena nije predmet razgovora, to ko da pitaš pošto je Venera ili Pluton?! Sve je na rate koje će oni otplaćivat i nepristojno je pitat za cijenu. Šuti i slušaj je najbolja formula da izbjegneš batine ili Borg asimilaciju. Nakon kratkih dva sata slušanja, mirnog i staloženog glasa kažeš : pristajem, pristajem! uz obečanje da ćeš ubuduće nazvat samo da čuješ novosti da oni nebi imali trošak. Više nem’oš ni kredit u banci dobit jer otplaćuješ ono šta si od njih već kupio, a nova narudžba stiže na vrata.

Ostale neplaćene režije, stižu ovrhe, isključili struju sjetiš se USKOK-a, odjuriš k njima i prijaviš Borga. Napravit će zapisnik i prijavit slučaj DORH-u, konačno odahneš, ode tvoj problem na drugu adresu. Dok oni vrše istragu ljubezno razgovaraš s Borgom, jer sad je uskoro u klopci. Opet ti sve treba što oni misle al sada opušteno jer tek što nisu uhićeni. Nakon tri godine ostaneš bez kuće, nemaš više ništa, USKOK ih lovi po beta kvadrantu. Borg asimilirao USKOK!

Odeš spavat ispod nekog mosta pod uvjetom da je neka rijeka u tvom gradu, ako nema rijeke ima podvožnjak, pruga ima sigurno. Napraviš si kuću od kutija i deka koje su ti dali dobri ljudi, nastavljaš živjeti u miru, ali ostao ti mobitel. Borg te zove jer sim zadnji put rekao da više nemaš ništa. Uzrujan se izdereš i izbaciš sav svoj gnjev i zaprijetiš ovaj puta osobno: ako ne prestanete s pozivima tužit ću vas Strasbourg-u!

Drugi dan stiže ti sms od Borga: OTPOR UZALUDAN!!!

Facebook komentari

Sonja Smoljak

Biti domoljub znači ljubiti ulazna vrata

Provjeri i ovo

METEOALARM

  Jedino u slučaju da počne Treći svjetski rat, televizije neće imat vremena svaki dan …

Jedan komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

twenty + 13 =