Početna / Vijesti iz paralelnih svemira / Bračni par umirovljenika u samo četiri godine uštedio 850 kuna!

Bračni par umirovljenika u samo četiri godine uštedio 850 kuna!

11062986_1056241371070188_607208724_n
Nevjerojatan podvig Franje i Ankice Otuđmanović, bračnog para umirovljenika iz Donje Privagine u Dalmatinskoj zagori! U samo četiri godine uspjeli su uštedjeti 850 kuna!

Tragom ove vijesti naši novinari posjetili su ih u njihovom skromnom domu.

Gospođa Ankica srdačno nas je dočekala i odmah ponudila uobičajenim doručkom; komadićima crnog kruha natopljenim u vodu s malo soli i nekoliko kapljica najjeftinijeg ulja. Specijalitet kuće, kaže ponosna domaćica.
U nevjerici smo zapitali kako im je to uspjelo pa su nam ponosno ispričali svoju priču.

„Eh, znate, nije nam bilo lako, ali ni toliko teško. Već smo otprije navikli na sve. Prije četiri godine donijeli smo ovu odluku da bi danas mogli malo uživati, a htjeli smo nešto ostaviti i unucima. Ljeti smo se uglavnom hranili šumskim plodovima, a suprug je pokatkad hvatao i golubove. Paštete više nismo dijelili na pola već smo svaku polovicu razdijelili još na četiri dijela tako da nam je trajala skoro mjesec dana. I znate da nisam imala pojma da ima toliko samoniklog jestivog bilja svuda oko nas. Ovo je divno!“ – rekla nam je ushićeno gospođa Ankica.

Gospodin Franjo rekao nam je da će se sada ipak malo opustiti. Planiraju otići u kino i u slastičarnu na jednu kremšnitu koju će kao i sve do sada u ljubavi podijeliti. Kupit će i metar drva da zimi ne oskudijevaju, a za dvoje unuka predvidjeli su po 50 kuna.

„Dogovorili smo se da za mene kupimo jedne duge gaće jer mi je cirkulacija slabija. Za Ankicu ćemo kupiti novi goblen“ – kazao je Franjo.

No to nije sve! Dio iznosa odlučili su uplatiti u humanitarne svrhe Crvenom križu. Kako bi novac stigao na pravo mjesto, odlučili su to učiniti preko središnjice HDZ-a jer kažu da u ostale nemaju previše povjerenja.

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Jesenska shema HRT-a: Umjesto Hrvatske uživo uvode se emisije Molitveni spektar i Glede Domovine

  Na HRT-u je odlučeno da u novoj programskoj shemi koncept programa više prilagodi zahtjevima …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

2 × 1 =