Početna / Istaknuto / Čak 45 % mladih Rusa ne zna Srbiju pronaći ni na karti, ali njih 67 % zna skoro sve o Hrvatskoj.

Čak 45 % mladih Rusa ne zna Srbiju pronaći ni na karti, ali njih 67 % zna skoro sve o Hrvatskoj.

resize-img-php

U velikom istraživanju poznate ruske udruge za promicanje pluralizma i tolerancije LJ. E. N. (Любовь европейских стран) među mladima u Rusiji (starosne dobi od 16 do 27 godina), došlo se do prilično zapanjujućeg podatka koji nije baš najbolje odjeknuo u Srbiji.
Istraživanje je pokazalo da čak 45 % mladih Rusa ne zna Srbiju pronaći ni na karti, ali njih 67 % zna skoro sve o Hrvatskoj.
To je prilično poražavajući rezultat za Srbiju koja izuzetno drži do prijateljskih odnosa sa Rusijom, a sam rezultat neugodno je iznenadio i ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Viktoroviča Lavrova…kako prenosi ruska agencija Lajka.

lavrovČak su i nešto starije generacije “podbacile” u anketi po pitanju srpsko-ruskog prijateljstva i njih čak 62,4 % smatra da je Hrvatska odigrala ključnu ulogu u antifašističkom pokretu, a kao opravdanje za takav zaključak dali su primjer Josipa Broza Tita koji je bio Hrvat i koji je u ruskom narodu izuzetno pozitivna ličnost.

Kako neslužbeno doznajemo Aleksandar Vučić samo je rekao kako anketa nije odraz pravog stanja jer je jedno od anketnih pitanja bilo i “Da li smatrate da je vrijeme za prvi Gay Pride u Moskvi ?”, na čega je čak 88 % ispitanika odgovorilo pozitivno, a premijer Srbije smatra da to mora da su “prljava obaveštajna posla čim su takve ankete u pitanju.”

“Hrvatska ima more, ima prekrasnu obalu, umjerenu mediteransku klimu, ali ako me baš pitate o politici onda bi primjetio jedno opće oduševljenje Donaldom Trumpom u Srbiji, tako da bi to mogao biti jedan od razloga zahlađenja prijateljstva između Rusije i Srbije. Uredu je kada se Putin veseli pobjedi Trumpa, prihvatljivo je da se i prosječan Rus veseli pobjedi Trumpa -ako se toj pobjedi veseli predsjednik Putin-, ali da se Srbi u Srbiji vesele pobjedi američkog predsjednika to je već neprihvatljivo i pomalo uvredljivo prema ruskom narodu, koji je -kako se zna- toliko toga dao svojim prijateljima Srbima“…objašnjava jedan od ispitanika.

 

D.K.

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Ustaško-revijalna komponenta proslave Oluje izmještena iz Knina u Slunj

  I dok su prošle godine u Kninu službeno Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

3 − 1 =