Početna / Istaknuto / Carpe diem- opasnost u odlaganju…

Carpe diem- opasnost u odlaganju…

carpediem

 

sanja_bilas_sidebar

Dnevni događaji, lopovske rabote ministara nove vlade tzv Tim’s teama, fašistička orgijanja po centru Zagreba gdje sve zakonski i razumom utemeljeno novoustaše trpaju pod istu šajkaču, odvuklo nam je pozornost s korijena problema ove talačke krize u kojoj je cijela jedna država nasađena na plinsku bocu koristoljubivih primitivaca. Početak o kojem govorim je postavljanje šatora Crvenog križa u Savskoj 66 prije više od godinu dana. Tadašnja vlast i represivni aparat tj. MUP odlučio se na toleriranje otvorenog, namjernog kršenja zakona. Ministar Ostojić tada je izjavio da ih može maknuti, ali neće. Imao je taj dan, jedinu priliku prije nego su postali medijski bitni i prije nego im je taj trenutak slave udario u glavu. Naravno, i bivša vlast i oni sami bili su nespremni na sve što se počelo događati. Tzv. obespravljeni branitelji zaboravili su, pod svjetlom reflektora i kamera, sve nepravilnosti, nepotizam, izvlačenje koristi koje su činili posljednih 25 godina. Kao potpuni indolenti, neobrazovani sloj s povlaštenim mirovinama, i pod tim reflektorima uključili su se na naš finacijski krvotok trošeći struju poreznih obveznika, koristeći skupi wc-e, koristeći kuću za “ugodne prosvjede”. Oni ne mogu shvatiti da je to kažnjivo.

O njima neću.
Što se događa s onim tko dozvoli određenoj skupini da nesmetano krši zakon, održavajući spremnom pozornicu za ženu koja je najjeftinijom demagogijom postala predsjednica sekularne, demokratske republike Hrvatske. Vrhunac tog sablasnog pira neukusa bila je sama inauguracija dotične.
Jedno je vodilo drugom. Možda je nereagiranje, odmah, prvi dan, bilo dio nekog plana i izborne strategije, ali svakome inteligentnijem promatraču suočenim s izvješenim krvavocrvenim natpisima na šatoru, odmah je bilo jasno da u toj gomili nema glasača za trenutnu vladu. Oni su radije iznevjerili nas, ostavili nas prvo na cjedilu, a onda doveli na raspolaganje za skoro cipelarenje. Nakon sjedenja na plinskim bocama usred grada, poslali su im trajnu dozvolu za nered, fašizam i uzurpiranje slobode kretanja svim drugima koji uredno plaćaju porez i prirez u glavnom gradu.
Sada, nakon godinu i nešto privilegirana skupina dobila je i zakonsko utemeljenje bezakonja imenovanjem Crnoje na mjesto svog ministra. Ministarstvo im čuva leđa i uzda se u Boga koji je, oni tvrde s Košićem na čelu kolone, na njihovoj strani.
Bila je prilika tog prvog dana ili još nekoliko dana poslije da nas zaštite, da zaštite zakone i samo postupe prema njima. Nisu. Sada smo tu, ozakonjenog fašizma, proustaštva sa stručnom vladom nestručnjaka i premijerom koji naivno govori o ekonomiji, tolerirajući moralne nakaze ovog društva.
Hrvatska više ne raste, bivša vlada smaknuta je na posve nedemokratski način poznatom kuhinjom Hdz-a.
Zato bih im poručila za budućnost- Carpe diem- opasnost u odlaganju. To im zamjeram.

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Salon Nepotkupljivih: Vladan Jeremić i Rena Rädle

  Umjetnički par Vladan Jeremić i Rena Rädle su tijekom listopada boravili u Zagrebu na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

1 + 4 =