Početna / Istaknuto / CIGARETA SARMA RAKIJA

CIGARETA SARMA RAKIJA

cigareta sarma rakija

 

U nervoznoj državi građani su nervozni, a kad su nervozni ili pretjerano jedu, ili piju, puše, drogiraju se i tako. Političari su, za razliku od nas, jedna smirena dobro uhljebljena škvadra koja brine o našem svekolikom zdravlju, pa se tako obrušili na pušače koji su po njima najveće zlo države, dok istovremeno imaju monopol na duhan i ubiru porez od duhanskih proizvoda. Zabrana pušenja pod egidom brige za zdravlje je ukidanje slobode i samo jedan od oblika kontrole, jer država je MOĆ, a moć je…

E sad, pretilost i alkolizam su manje zlo – što proizlazi iz prijedloga zakonodavca. Pušači koji dožive infarkt MORAT ĆE po zakonu prestati pušiti, ili će plaćati nastavak liječenja.
Čak da i to postane zakon, pitanje je kako je zamišljena kontrola nad bolesnikom?! Svaki infarktaš će dobiti po jednog kontrolora koji će se useliti k njemu doma i pratiti 24 sata osumnjičenog, ili će prije svake kontrole vaditi krv nebi li pronašli tragove nikotina. Osim te kontrole morat će podnijeti tužbu protiv ukućana koji puši, jer osumnjičeni postaje pasivni pušač.

Što se tiče pretilih stokilaša pa naviše, oni se nakon infarkta mogu i dalje prežderavati, jer znanstveno je dokazano da je osam sarmi, šest pečenih jaja, jumbo pizza ili pola janjeta u jednom obroku zdravije od jedne cigarete. Cigareta ubija, salo zdravlje znači!

Akoholizam u odnosu na pušenje također je manje zlo, alkohol blagotvorno djeluje na jetru i mozak. Kad se dogodi ubojstvo u pijanom stanju ima čak i olakotnu okolnost – nije znao što radi, dok se pušač pri punoj svijesti namjerno truje. Kada taj zakon stupi na snagu i pijan čovjek ubije pušača, imat će još jednu olakotnu okolnost više.
Ako stokilaš zatuče pušača također će mu se suditi kao i pijanom.

Država potiče sadnju duhana, a ne dozvoljava pušenje duhana. Država poručuje napušite se qurtza. Ako 50% ljudi puši, ako tih 50% izdvaja za zdravstvo kao i oni koji ne puše i još pušači pune proračun preko trošarina na duhan, tko tu koga liječi?
Tko tu kome plaća liječenje? Tko je to dokazao da pušaći koštaju zdravstvo više nego dijabetičari, tlakaši, šizofreničari i ostali kroničari? Uostalom, nepušači, što vas briga, mi pušači ćemo otići ranije – tako piše na cigaretama – Pušenje ubija.

Zato, pošto ja svojom lovom plaćam vaše liječenje, gospodo nepušači, zato što ste od nas pušača napravili građane drugog reda, napušite se!

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

IZJAVA SOCIJALISTIČKE RADNIČKE PARTIJE POVODOM DONOŠENJA PRAVOMOĆNE PRESUDE BiH ŠESTORKI

Facebook komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

three − 1 =