Početna / Dnevni Komentar / Čiji je Rambo veći frajer

Čiji je Rambo veći frajer

Čiji je Rambo veći frajer

“Kud irački Rambo prođe, tu trava ne raste”. Završna je to misao hvalospjeva o šijitskom vojniku Abu Azrael (40) kojeg Večernji list predstavlja kao duhovitog, šaljivog, hrabrog, a opet pravdenog heroja koji se uokolo slika sa sjekirom na ramenu, mačem, strojnicama, a sve to u pauzi tamanjenja ISIL-ovaca.

Abu Azrael (40) poznat i kao anđeo smrti, postao je strah i trepet među džihadistima. Bradat, ćelav, mišićav i neustrašiv, sa sjekirom i strojnicom u rukama ovaj sveučilišni profesor i majstor borilačkih vještina očito je zanimljiv našim mainstream medijima koji će se potruditi da opišu vojnika koji se slika sa mačevima, sjekirama, šmajserima i ostalim naoružanjem kao heroja iako mi o njemu ništa konkretno ne znamo osim što možemo samo pretpostavljati.

Ako upotrijebimo maštu onda ćemo iz prvobitne zablude u koju smo upali čitajući članak u Večernjem listu možda i zaključiti da vojnik na slikama pod imenom Abu Azrael što nosa mačetu ustvari ne kalemi ruže već odsjeca ljudima ruke, noge i glave. Također bi mogli nenadano suočeni sa tim novootkrivenim saznanjem pomisliti da u onoj pustari od Bliskog istoka sjekira koju nosa na ramenu bradati Abu Azrael nije namjenjena cijepanju drva, jer tamo je zadnji puta drvo viđeno kad je bio biblijski potop i kad je Noa to potaracao za svoju arku. Osokoljeni novim promišljanjem mogli bi pomisliti…pazite sad…da Abu Azrael sakati ljude sjekirom.

Naravno, kako se ovdje radi o opravdanom kasapljenju neprijateljske sile koje je vrijedno sveopćeg oduševljenja onda je vrlo važno učiniti distinkciju između manijakalnih džihadista i herojskih šijitskih, paravojnih formacija koje ratuju na strani iračke vojske. Njihov koljež i njihovi dželati su medijski prihvatljiviji i društveno pitkiji nego ISIL-ovi.

Tako su svojedobno naši mediji veličali stanovitog Sinišu Stracaboškog (na slici/lijevo) koji je prozvan “Rambo iz Petrinje” i koji je u ubio bivšeg ministra turizma Antuna Marčela Popovića u ožujku 1996. Da je kojim slučajem u vrijeme kad je Stracaboški bio popularan u našim medijima postojao facebook sigurno bi imao preko 100.000 lajkova na svojoj stranici ako ne i više i bio bi uz bok iračkom Rambu koji ima preko 250.000 lajkova.

Recimo još to, da je irački Rambo jedan šaljivdžija koji je poznat po svom humoru i zabavljanju svojih suboraca. Tako je Abu Azrael  jednom nakon što je uzeo voki-toki od zarobljenog džihadista, započeo razgovor s borcima ISIL-a govoreći im da su divljaci te im se izrugivao na različite načine. Evo mi smo u redakciji KontraPortala svi popadali sa stolica od smijeha…da čuj, uzeo voki-toki…hahahahaha…i to od zarobljenog džihadista….jao majko, majčice mila, kakav je to šaljivdžija…i čuj sad, pazi ovo…rekao im je da su divljaci…aaaaaaajajajaja, pa evo plačemo, koji je ovo piš…obratite pažnju, nije još gotovo…i onda im se još izrugivao na različite načine.

Vesela medijska družba što nam preko dva desetljeća samostalne Hrvatske podiže moral predstavljanjem heroja rata koji su dobri za ubijanje sve dok ubijaju za “naše” nacionalno-vjerske interese napokon je nakon duže pauze došla na svoje, ratovi diljem svijeta su u punom zamahu, a i heroja nam neće usfaliti.

 

D.K.

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Što oslobađajuća presuda je… a što nije?

  Ovaj prilog napisao sam 6. travnja 2013. potaknut silnim “domoljubnim” laprdanjima i preseravanjima nakon …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

twenty + 3 =