Početna / Priroda i društvo / Sonjin kaleidoskop / CNN i BBC na mukama….

CNN i BBC na mukama….

11256437_10205007569883643_2082544927_n

Nakon dugog promišljanja HRT krenuo u borbu protiv drugih televizija teškom artiljerijom. Strateški postavili topove prema svim televizijama i pucaju po njima dnevnikom koji traje toliko da stignete u dućan, vratit se, skuhat večeru i nećete zakasniti na senzacionalne vijesti. Tako se CNN uplašio i smišlja svoju strategiju kako nebi izgubio gledanost, a BBC na neviđenim mukama oformio topnički tim usmjeren prema Prisavlju. Englezi i Ameri su 24 sata u pregovorima, jer Zgb je samo 2 sata od Londona i radi prekoocenaske udaljenosti udružili se kako bi smanjili troškove. HRT to ne zna i mirno emitira svoj izum u nadi da će prodati patent širom kugle zemaljske i svemira.

Kako doznajem iz tajnih izvora Conakry ( Gvineja – Bisau) je uputio Prisavlju zahtjev za otkup patenta,a kolika je lista zainteresiranih drži se u najstrožoj tajnosti. U nas je „ najstroža tajna“ garancija da će se saznat što je i normalno s obziorm na to koliko nas ima. Država se dva desetljeća bori protiv nas tajnama i tajnicama zaboravljajući da smo skoro pa svi susjedi jedni drugima. Vlast se svesrdno trudila da uništi dobrosusjedske odnose kvazi kapitalizmom što je i uspjela velikm dijelom, no lajavost nije mogla i neće spriječit, besplatna je.

No, vratimo se mi dnevniku HRT-a kao jedinstvenom proizvodu Prisavlja. Glavni ravnatelj HRT-a bio bi korisniji da sadi jagode ili kelj, a ovako nam prodaje negledljiv i nejestiv dnevnik. Ne pada mu na pamet umjesto trakavice od dnevnika stavit na program dokumentac BBC-a nego se bori s vjetrenjačama. Po staroj hrvatskoj navadi mi šutimo i plaćamo sumanutu ideju genijalaca. Sve televizije svijeta mogu se posramit sa svojim polusatnim dnevnicima. Programsko vijeće HRT-a nema nikakve primjedbe, složilo s tom ingeniozonom idejom. Postoji i rezervna varijanta ukoliko izum – dnevnik ne da očekivane rezultate, priprema se dnevnik u trajanju od 12 sati, a ostalih 12 sati repriza dnevnika, a između reklame.

Što se tiče ostalog HRT-ovog programa tu nema konkurencije, reprize repriza svega i svačega osiguravaju utvrđivanje gradiva što je i u redu obzirom da smo narod sklon amneziji. Vodi se briga i o interesu građana što dokazuju emisije tipa „ kuhajmo zajedno“ grah, mise za one koji ne mogu do svoje crkve, Nu2 s voditeljem koji nije sposoban konfrontirat se s gostom kojeg je pozvao ( il se svađa il smješka) , osvrti Banca na političku situaciju ( dobio svoju sobu na Prisavlju), serije za gubljenje vremena itd. Mjesečna tv pretplata garantira nam da kad uključimo tv imamo sliku.

by: Sonja Smoljak

Facebook komentari

Sonja Smoljak

Biti domoljub znači ljubiti ulazna vrata

Provjeri i ovo

METEOALARM

  Jedino u slučaju da počne Treći svjetski rat, televizije neće imat vremena svaki dan …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

3 × 4 =