Početna / Kolumne / Balkanska Krčma / Čoveče, probudi se!

Čoveče, probudi se!

 

Pokušavam da sa što manje reči napišem i iskažem ono što mislim.

Znam da je svima muka od proseravanja na široko i da retko ko čita bilo šta na ovom mestu ako mora izdvojiti nešto više vremena od tek bačenog pogleda. Takvi smo mi, ne samo kada nešto čitamo već i kada je naš život i ono što bi trebalo da nas se tiče u pitanju.
Tako ne izlazimo na glasanje jer smo skontali da to ništa ne menja jer to ustvari ne biramo mi već neke tajne lože i multinacionalne korporacije, te velike sile. Onda kada na osnovu nekakvih glasova na vlast dođu najgori od nas te nam život učine još besmislenijim, opet ni glasa da pustimo jer šta mi mali obični ljudi tu možemo promeniti, ko će to nas za bilo šta pitati.

Tako sami sebe izolujemo od svega što život čini u nečemu što se zove zajednica i zatvaramo se u svoj mikro svet koji nazivamo porodicom jer eto tu nas niko ne može taknuti i to je naše.
Na taj način vrlo lako postajemo podložni stereotipima i klero-desničarske propagande kako je porodica stub društva.

Ako pogledate društvo pak, videćete bes i mržnju koja dolazi silinom morskog talasa ka obali, kako je svatko za nešto malo spreman linčovati svakoga ko se ne uklapa u vrednosni sistem koji smo u svom samonametnutom zatvoru sami sebi nametnuli.

Stub društva je slobodan čovek a slobode se sami odričemo svojom apolitičnosti, svojim begom u izmišljenu stvarnost, svojom tišinom, svojom bukom. Čak i tu porodicu koju su čuvari ognjišta lako uspeli nametnuti kao an ideal for living čine jedinke i ako te jedinke jedna drugoj na bilo koji način uskraćuju slobodu, sama porodica postaje jedno mučno mesto za život, baš poput ulice, baš poput radnog mesta, baš poput svega onog od čega ste se u toj porodici sakrili odričući se sebe onakvim kakvi ste.

Htedoh biti kratak sa rečima, no ko bi pa objavio sve ovo u samo jednoj rečenici, jednoj prostoj rečenici; čoveče, probudi se!

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Saborsko istražno povjerenstvo, kako ga osnovati i onemogućiti mu rad

  I vlasti i kreditori i dobavljači i HNB su o „Agrokoru“ sve znali, a …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

10 + 7 =