Početna / Priroda i društvo / Sonjin kaleidoskop / Crni limun, bijela kopriva, roza paprika!

Crni limun, bijela kopriva, roza paprika!

kineska-egzoticna-hrana-4

Svaka bolja knjižara mora imati barem 178. 988 komada knjiga „ moja kuharica“ (različitih pera), od kuharica za početnike ( jaslička dob), kuharica za osmoškolce, kuharica za adolscente i tako sve do groba. Tako godišnje izmigolji oko 243.678 unikatnih dijela naših pisaca. Dnevno izdanje je 667,61 komada po glavi stanovnika lijepe naše ako godina nije prijestupna. U zadnjih 23 godine 4. 116. 724 komada ugledalo je svjetlo knjižara. Šteta što nisu sačuvani primjerci od stoljeća sedmog (7), jer od onda su Hrvati poznati po kulinarskoj vještini. Kad se dijete rodi odmah ima 667,61 kuharicu na raspolaganju. Nije to baš neka brojka kad je riječ o knjizi i čitanju u Hrvata. Po čitanosti kuharica smo drugi u svijetu.
Zato treba ta remek djela uvrstiti u lektiru tijekom cijelog obrazovanja, možda rađe kao predmet. Poželjno je da se djecu prvo nauči riječ „ krumpir“ jer svaka kuharica sadrži tu riječ. Tako pripremljeno dijete čim nauči čitati dobije u ruke „ kuharica za početnike“.
Grade se tiskare i knjižare širom domovine, jer kultura je ozbiljan temelj svake samostalne države. Zaposlit će se 124 000 radnika, što stručnjaka iz područja kulinarstva, što filozofa, što ekonomista i ponešto fizikalaca. Neizostavni menadžeri su posebna radna snaga, zapravo i nisu radna snaga, oni su menadžeri. Zahvaljujući ministru kulture podići će se BDP i bitno smanjiti nezaposlenost. Svaka ulica će imati knjižaru koja će raditi 24 sata kako bi mogli kupiti „kuharicu“ u svakom času. Više neće biti mučenja oko kupnje rođendanskih ili božićnih poklona, tu je „moja kuharica“.
Sve televizije daju veliki kuturni doprinos u prosvjećivanju pučanstva edukativnim emisijama od natjecateljskih do one man band. Ali to nije sve, tu je i googl na kojem možete naći sve ono čega nema u ukoričenim izdanjima. Googl recepti su najsofisticiraniji, tamo nema diletantskih pera, sve stučnjaci za kako zdravo jesti u svrhu očuvanja krvožilnog sustava, mozga, nadbubrežne žlijezde, koljena, nožnog palca, lijevog pazuha, ušne školjke, gležnja i tako.
Tu su i eksperti za „zdrave namirnice“ tipa „ kokosovo ulje ekstra djevičansko“ bez kojeg nema zdravog obroka. Najnovija istraživanja tipa „ svinjska mast“ donijela su revoluciju u kulinarstvu. Zahvaljujući svemu nabrojenom došlo je do kuturne revolucije u Hrvata! Provjerite kućnu biblioteku i ako nemate „golog ili bosog“ kuhara u svojoj kolekciji, hitno u knjižaru jer ostalo još par primjeraka!

Facebook komentari

Sonja Smoljak

Biti domoljub znači ljubiti ulazna vrata

Provjeri i ovo

METEOALARM

  Jedino u slučaju da počne Treći svjetski rat, televizije neće imat vremena svaki dan …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

13 + one =