Početna / Kolumne / Balkanska Krčma / Da bi nama bilo bolje

Da bi nama bilo bolje

da bi nama bilo bolje

 

Otvori čovek u vreme vladavine žutih jednu malu porodičnu firmu. Znao je, da pošto nije član niti jedne stranke, ne može ni očekivati da će do posla u nekom državnom preduzeću i doći, te je zbog toga i uzeo stvari u svoje ruke. Vredan, kakav već jeste, firmu je nakon nekog vremena proširio tako što je otvorio još jednu u drugom mestu.
Sve je išlo potaman.

Dođe tako vreme izbora, znajući da država do sada ničim nije pomogla niti njegov posao niti njegov život, poverova u svu onu snagu promena koja mu se servirala sa TVa. Odluči tako da se učlani u stranku koja je promene obećavala, jer odgovoran je čovek i misli na budućnost svoje dece i ne bi voleo da dozvoli da mu se deca muče kao i on.
Budućnost koja mu je obećavana i u koju je verovao jeste i pobedila na izborima. Vođa odmah najavi da biće bolje za sve građane već nakon šest meseci.

Prođoše šest meseci, prođoše još šest, no čovek primeti da i nije baš došlo do obećanog, posao je počeo da slabi, novca sve manje. Odluči da zamoli stranku čiji je član, a koja je pobedik kao ni jedan u istoriji, da mu nađe neki posao u državnoj službi kako bi sebi i svojoj porodici olakšao već prisutno teško vreme. Stranka, jer on jeste iskreno i mnogo toj stranci pomogao da dođu na vlast, što svojim poštenim imenom što novcem, bez velikog dvoumljenja pomože svom članu.
Zbog posla u državnoj službi više nije imao vremena da se toliko bavi svojim privatnim poslom, odluči da zatvori jednu od svoje dve prodavnice.
Vođa nanovo odloži to dugo čekano bolje vreme, posla, kao i kod predhodnog obećanja beše još manje i poče da mu firma koju je otvorio u vreme žutih radi tako što je iz zarade koju je dobijao u državnoj službi, davao novac sebi za svoj privatni posao.

Vide on da to tako ne ide, jeste da je došla godina obećanog boljitka, ali on ipak odluči da zatvori firmu skroz i da nastavi raditi samo u državnom preduzeću koje je sasvim dobro i dalje poslovalo.
Plati nekakvih hiljadu taksi za zatvaranje firme, izgubi dosta vremena i živaca na sve to ali na kraju ipak sve završi i firma koju je nekada otvorio bi zatvorena, skroz na skroz.
Odahnuo je naš čovek, no ne zadugo, već nakon samo par sednica od zatvaranja svoje firme bi pozvan na razgovor kod direktora državnog preduzeća, inače njegovog stranačkog kolege, koji mu uruči otkaz, obrazlažući da tako mora, rekao vođa da se država mora rasteretiti, da bi nama bilo bolje.


Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Premijerka Velikog Njega

  Srbija ce ovih dana dobiti prvu ženu premijera, no ni to nije jedino iznenađenje …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

7 + 16 =