Početna / Istaknuto / Dajte mi Treći svjetski rat!

Dajte mi Treći svjetski rat!

treći svjetski rat

 

Dajte mi rat! Treći svjetski rat. Ili neki mrvicu drugačiji, svejedno. Samo neka bude bogovski rat. Dajte nam oganj i mač, neka sirene potmulo zavijaju u jezivim noćima, zgrade nek se ruše, nek nestane struje, vodu zatrovati treba. Neka tutnje avioni, nebom neka bljeskaju vatrometi pravih raketa, a ne onih pirotehničkih igrarija. Nek zvekeću razbijena stakla, tanad neka zviždi. Dajte nam kutije s municijom, svakome par komada. Bombe da zapojasamo, redenicima da se okitimo. Dajte da tenkovi rokaju, od škripe gusjenica nek se sere u gaće, topove na položaje, neka haubice tuku, VBR-i da deru posvuda, neka gori nebo i zemlja.

Mine treba postaviti svud uokolo, u šume i šipražje, morem ih rasporediti gusto. Minobacače hraniti redovito, stodvadesetice, osamdesetdvojke, na granatama poruke pisati i kesiti se luđački, to nam treba, to nam dajte. Dajte nam adrenalina u vene, da vičemo „jiiihaaa“ kad grune, da živimo napokon ko ljudi.

Dajte nam rata da resetiramo mozak, da poništimo sve što je bilo i da ne marimo za ono što će biti. Dajte nam napokon uživo najveću predstavu svih vremena, da sudjelujemo u smaku svijeta, u orgazmičkom zanosu da gledamo velike gljive. Nuklearne podmornice nek izranjaju, bombarderi, lovci, amfibije, specijalci, snajperi, mitralješčine.

Dajte da uživo gledamo sve ono sa CNN-a, otkinute udove i raskomadane glave, kričave dječje igračke u sivoj prašini ruševina, očajnu starčad u kolonama, neka dim se vidi od spaljenih sela i gradova, neka svakih pola sata budu izvanredne vijesti, nek sa strepnjom čekamo vijesti o našima pjevajući novokomponirani patriotski treš. Svejedno je tko su naši, samo nek postoje, da ih imamo i mahnito obožavamo. Da urličemo stravično po ulicama. Dajte nam da opet imamo svoje heroje, idoli da nam budu masovni ubojice i psihopate. Dajte da opet bude kaos, da ljudi nestaju bez objašnjenja. Pravo im neka i bude, kad zabadaju nos tamo gdje mu nije mjesto.

Dajte da im jebemo majku talibansku, žutu, crnu, arapsku, rusku, francusku, američku, četničku, ustašku, balijsku, šiptarsku, fašističku, komunističku, pedersku, lezbačku.
Da se mene pita, ja bi to sve pobio.
Dajte da pucamo, da se ubijamo, da palimo, silujemo, na kontrolnim punktovima da ih pretresamo, da ih mučimo dok ne priznaju.

Dajte da u podrumu nekom opet budemo. Da je ko u svinjcu neuredno, da smo neobrijani i smrdimo. Tuđim parketima da ložimo vatru. Obiteljske fotografije da im po sobi razbacujemo. Prazna konzerva sardina da je pepeljara. Ili ona od goveđeg gulaša, ta je još bolja.

Škole i fakultete treba zatvoriti, kulturu i umjetnost zabraniti, pa te ništarije su ko epidemija, a nikakve koristi od njih, samo laprdaju nešto nerazumljivo i zbunjuju ljude. I ove mirotvorce natamburati dobro, rebra im pobrojati i te bolesne ideje iz glave izbiti zanavijek.

Dajte da se sve promijeni nabolje, da postanem neko i nešto, da moj jadan, mizeran život zasluženo dobije novu dimenziju, uniformu kad obučem. Da se i moja riječ čuje, da me se vidi. Dajte mi šansu da zasvjetluca moja prikrivena luđačka esencija. Dajte da se moje oskudno, mediokritetsko „ja“ metamorfozira u mitomansko, monstuozno „mi“.

Civilna zaštita makar da budem. Da prcam onog iz susjedstva s kukastim nosom. I onog malog zdepastog, taj mi se nikada nije sviđao. Da po kućama budim ljude prestrašenih lica, na zbornim mjestima da ih prebrojavam.
Da su kuš dok ja govorim.

Facebook komentari

Slobodan Horvatić

Mene...ako se sete na Dan bezbednosti sete se, ako se ne sete nikom ništa. To je bila moja dužnost da radim. Najveće zadovoljstvo biće mi misao da sam jednog čoveka izveo na pravi put.

Provjeri i ovo

IZJAVA SOCIJALISTIČKE RADNIČKE PARTIJE POVODOM DONOŠENJA PRAVOMOĆNE PRESUDE BiH ŠESTORKI

Facebook komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

five + nineteen =