Početna / Kolumne / Buđav Lebac / Diktatorsko umjetničko djelo

Diktatorsko umjetničko djelo

Diktatorsko umjetničko djelo

U prepunoj dvorani Europske akademije u Berlinu, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović održala je sveobuhvatno predavanje u kojem se osvrnula na proces stjecanja neovisnosti, obranu i put Hrvatske u Europsku uniju. Nekako se na tom predavanju samo po sebi nametnulo i pitanje biste Josipa Broza Tita na Pantovčaku, znate kako to već ide, jedna tema nadovezuje se na drugu po prirodi stvari. Napali nas četnici, mi smo se branili, onda smo imali dvije veličanstvene vojne akcije u kojima smo oslobodili Hrvatsku, u međuvremenu smo dobili i međunarodno priznanje, nakon toga smo malo radili, pa malo ukradili, onda su nas iz EU stisli da se moramo kultivirati, zatim smo shvatili da smo svi kriminalci i hop-cup eto nas u EU, a obzirom da smo ovdje spomenuli sve relevantno u stvaranju Republike Hrvatske red je da spomenemo i Josipa Broza Tita kao najzaslužnijeg, samo sa napomenom da je on bio diktator i da njegova bista kifeli van sa Pantovčaka.

“Tito je bio diktator”, rekla je predsjednica na pitanje o Titovoj bisti, naglasivši kako će ona biti uklonjena iz predsjedničkih dvora i, kao umjetničko djelo poslana na prikladno mjesto, vjerojatno u njegov rodni kraj.

Na Pantovčaku je tih trenutaka bilo vrlo živo i radni timovi su se izmjenjivali kao na traci. Uživo se pratio povijesni govor predsjednice kojoj je ovo bio već treći povijesni u ovom kratkom mandatu (prvi je bio na inauguraciji, drugi u Sarajevu i evo treći u Berlinu). Časkom su ispred biste bili fotoreporteri, profesori povijesti i počasna straža, a već u drugom trenutku hitro je doveden domar koji je samo čekao da predsjednica završi govor, pa da macolom razvali bistu, ali i taj je plan propao jer su na Pantovčaku u zadnji trenutak shvatili da moraju pozvati ginekologa da im pomogne otpremiti bistu u rodni kraj,a uz sve te peripetije bista je i umjetničko djelo. Dakle, ništa od počasti, ništa od razvaljivanja.

Dobro, kako to gospođa predsjednica misli da mi bistu pošaljemo u rodni kraj začuđeno će domar. Ne znam dobaci spremačica, ali to će morati biti popriličan rodni kraj da bi bista stala u njega…nije to baš ni mala bista. Je, ali šta sad da radimo zbunjeno će šefica protokola, ja znam da ima onaj vic kad plavuša sjedne na barsku stolicu pa propadne, ali pobogu to je vic, pa pogledajte tu glavušu od Tite, to nemere stati ni u rodni kraj od slona. Pa zato sam ja predložio da pozovemo ginekologa da nam pomogne, ipak je bista umjetničko djelo, ne bi bilo dobro da se ošteti pri vraćanju u rodni kraj mrmljajući će domar. Opet sa druge strane Tito je bio diktator zajedljivo dobaci spremačica, tako da meni nije jasno zašto smo se svi toliko uspirlitali oko biste jednog diktatora. Daj ti šuti i meti iznervirano će šefica protokola, Tito je bio diktator, ali sad je njegova bista umjetničko djelo koje moramo poslati u rodni kraj, a zna se šta kod nas znači rodni kraj. Šta znači rodni kraj zbunjeno će jedan vojnik iz počasne straže. Rodni kraj je ono od kud te mater izbacila, jel sad jasnije dobaci domar. Aha, pa što predsjednica nije tako rekla, evo ja sam cijelo vrijeme mislio da je rodni kraj mjesto rođenja ili minimalno mjesto prebivanja. Ti si mislio već iznervirano će domar, ti da si stvoren da misliš ne bi nosao tu tanđžaru na ramenu već papire, pa neće valjda predsjednica u po Europske akademije u Berlinu reći da nosimo bistu u pi… materinu, to su tamo fini ljudi, učeni, gospoda.

Ako je Tito bio diktator, a njegova bista umjetničko djelo možda predsjednica misli da je rodni kraj druga Tite Jugoslavija, opet dobaci spremačica, što znači da ćemo morati opet stvoriti Jugoslaviju da bi vratili Titu tamo gdje pripada. Da, ali nema više Juge, sad je samo metla u rukama zar ne…šuti i meti tamo ljutito će šefica protokola. Znači, odustajemo od zaključka da je rodni kraj znate već šta zbunjeno će domar. A nu ga sad, a šta bi sad bio rodni kraj upita vojnik. Jugoslavija sinko, to je rodni kraj Tite dobaci spremačica. Kuš tamo i meti izdere se šefica protokola.

Evo ja imam prijedlog važno će šefica protokola, mi uzmemo bistu druga Tite i pošaljemo je…u “rodni kraj” dobaci i namigne vojnik…ne u taj “rodni kraj” mamlaze već u…Jugoslaviju dobaci spremačica…ne, ni u Jugoslaviju kako bi neki htijeli, već pošaljemo bistu u Kumrovec, eto, zar nije to najbolja opcija. Slažem se kaže domar, to je po meni najpametnije…a Kumrovec je poznat kao šta, upita spremačica…kao rodni kraj Tita nadoveže se vojnik…a Tito je šta, opet dobaci spremačica…Tito je diktator ubaci se šefica protokola…a Tito je bio diktator koje države, opet će spremačica…pa Jugoslavije, šeretski će domar…a Jugoslavija je šta, upita spremačica…Jugoslavija je rodni kraj ponosno će vojnik.

 

 

 

Facebook komentari

Branko Rafajac

Pripadnik radikalne grupe proletera "Mučki provokatori" što imaju za cilj izazivanje osjećaja neugode političko-poslovnoj eliti i funkciju putokaza za istu prema Remetincu. Radikalnim guljenjem njihovih džon obraza i stavljanjem soli na njihove kriminalne rane ostvaruje zajedno sa grupicom entuzijasta okupljenih na KontraPortalu višestruke moralne satisfakcije koje kasnije dila obespravljenom narodu.

Provjeri i ovo

Mirjana Lučić Baroni, ikona hrvatskog licemjerstva

  Piše: Branko Rafajac Preciznije rečeno, Mirjana Lučić je -možemo to slobodno reći- ni kriva …

Jedan komentar

 1. KOLINDA ,GRABAR KITAROVIĆ,ANTI -USTAVNA KORMILARKA REPUBLIKE HRVATSKE,JUČER U BERLINU ,U KOLIJEVKI NEKADAŠNJEG ,KATOLIČKO-ZLOČINAĆKOG NACIFAŠIZMA ,ZLOČINAČKOG DUHA I NAUMA PROTIV ČOVJEČNOSTI , URBI ET ORBI, PRED POTOMCIMA NACISTIČKIH ZLOČINACA ,OBZANINA ,AVAZILE, DA JE UKLONILA I POSLIJEDNJE SIMBOLE ANTIFAŽIZMA IZ HRVATSKE I REINKARNIRA KATOLIČKO-STEPINČEVSKU DRŽAVU.

  POŠTOVANA GOSPOĐA, GRABAR , KITAROVIĆ OČITO SE PONAŠA ,PROTIVNO ZAKONIMA I POLITIČKIM PRILIKAMA NA HRAVTSKOJ DRUŠTVENOJ I POLITIČKOJ SCENI , I MIMO VOLJE NJENIH AUTOHTONIH GRAĐANA ,JER SVOJIM POLITIČKIM DJELOVANJEM ,ZA OV O KRATKO VRIJEME, JAVNO DEMONSTRIRA SVOJU KATOLIČKU ZATUCANOST I DRUŠTVENO-POLITIČKO NEOBRAZOVANJE, PA NAM NA MALA VRATA UVODI REINKARNACIJU STEPINČEVE ,QUISLINŠKE,HOLOKAUTSKE DRŽAVE KOJOJ SVAKOG DANA SVE VIŠE OTVARA I ONA VELIKA VRTA NA KOJA ULAZI STEPINČEV DUH I NAUM,REINKARNACIJE TEOKRATSKE ,QUISLINŠKE DRŽAVE ,KOJA TEŽI APSOLUTNOJ ČISTOĆI OD SVIH DRUGIH I DRUGAČIJIH ,OSIMA ZATUCANIH DINARSKIH TRIBALNIH KATOLIKA ,ČIJA JE POVIJEST UVJEK BILA KATOLIČKO-KRIŽARSKA U SLUŽBI EVROPSKOG KATOLIČKO-ZLOČINAČKOG ,PLJAČAKŠKOG ,VLADAJUĆEG KAPITALA, A KOJA SE N AJZAD OČITOVALA U II SV JETSKOM RATU KADA JE TAJ DIO TRIBALNIH, DINARSKIH ,HAJDULČKIH PLEMANA,OPET U SLUŽBI KATOLIČKE CRKVE ,A OVJPUT U SLUŽBI KAPTOLSKE ZLOČINAČKE CRKVE NA ČELU SA NJENIM EGZARHOM ,KRVOLOKOM, BISKUPOM STEPINCEM , A NASLIJEDNIM TRAGOM I DUHOM SVOJIH PREDAKA ,POSTALI KATOLIČKI QUISLINŠKI ODRED U SLUŽBI NACIVATIKANSKO-HITLEROVE KOALICIJE POTVRĐENE VATIKANSKIM KONKORDATOM IZ 1935 GODINE,A U CILJU ČIŠĆENJA EVROPSKOG PROSTORA OD SVIH DRUGIH I DRUGAČIJIH SA PROJICIRANIM NOVIM FENOTIPOM,ČOVJEKA , ARIJEVCA , EVROPSKG ČOVJEKA KRŠĆANINA.
  OVO SVE REKOH PRIJE NEGO POČINJEM ARGUMENTIRATI SVOJE NAVODE . NAIME, POŠTOVANA GOSPOĐA ,GRABR KITAROVIĆ JE OSOBA KOJA JE POSTALA PREDSJEDNICOM HRVATSKE REPUBLIKE ,SLUČAJEM KAO NIGDJE U PARLAMENTERNOM, KAPITALISTIČKOM,PLJAČKAŠKOM, KATOLIČKOM DRUŠTVU, JER JE IZABRANA NA KAPITALISTIČKIM PARLAMENTARN IM IZBORIMA SVEGA SA JEDNOM PETINOM VAŽEĆIH GLASOV ,A OD TE PETINE NAJVEĆI PROCENT SU GALSAĆI IZ DIJASPORE ILI GLASAČI KOJI ŽIVE U SUSJEDNIM REPUBLIKAMA KAO AUTOHTONI NARODI U NJIMA ,ALI S’PRAVOM GLASA DA POLITIČKI ODLUČUJU TKO ĆE BITI PREDSJEDNIK DRŽAVE HRAVATSKIH GRAĐANA U KOJO J ONI NE ŽIVE OSIM NJENIH AUTOHTONO GRAĐANA KOJI U NJOJ ŽIVE ,PLAĆAJU POREZE ,KOJI JU BRANE I UNAPREĐUJU .
  TAKO NAŠA POŠTOVANA GOSPOĐA ,GRABAR,KITAROVIĆ ,ODMAH NAKON SVOJE INAUGURACIJE ,ZNAJUĆI DA SU JU IZABRALI DINARSKA ZATUCANA ,TRIBALNO-TALIBANSKA PLEMENA I GRAĐANI DIJASPORE , DA IM POTVRDI I JAVNO ,DA STOJI UZ NJIH ,DA JE NJENA SVIJEST NA STUPNJU NJIHOVE I DA TO POTVRĐUJE ODREĐENIM CEREMONIJALOM ,POSVETE SVOGA PRIJESTOLJA ,BISKUPSKOM OPHODNJOM NJENIH DVORA ,KOJOM PRILIKOM JU LIČNO ŠKROPI ZLOČINAČKOM VODICOMA , KOJA JE UVEK ZNAČILA POTVRDU POSLUŠNOSTI ZLOČINAČKO,KATOLIČKOM DUHU I NAUMU. NA TAJ NAČIN OBZNANILA JE I POTVRDILA SVOJA PREDIZBORNA OBEĆANJA DA JE KRIŽASKI DUH HRVATSKE CRKVE NJEN DUHOVNI ODGOJ I NJENA PRIPADAJUĆA SVIJEST KATOLKINJE, KOJIM PUTEM ŽELI UVJERITI TALIBANSKO DINARSKE HAJDUKE ,DA JE BILA I OSTALA ZATUCANA, I NJIMA PRIPADAJUĆE SV IJETI .
  DAKLE, OVOM ZLOČINAČKOM CEREMONIJOM ,JAVNO JE DALA DO ZNANAJ DA JE ONA PREDSJEDN ICA KOJA IMA ZADATAK DA REINKARNIRA DUH I NAUM ,USTAŠKO-STEPINČEVSKE DRŽAVE ,QUISLINŠKOG KARAKTERA , PA JE U TU SVRHU UPRILIČILA I SVOJ ,SLUŽBENI POSJET ,UPRAVO NJEMAČKOJ , KOLIJEVCI NEKADAŠNJEG NACIFAŠIZMA, KOJOM PRILIKOM ĆE SIMBOLIZIRATI ILI NAJAVITI OBNOVU I UČVRĆENJE ODNOSA ,BIVŠE A SADA U REINKARNIRANOM POSTUPKU, STEPINČEVE QUISKLINŠKE DRŽAVE,. SA SVOJOJM MATICOM , NJEMAČKOM, ,NASLJEDNICOM NACI-HITLEROVE NJEMAČKE ,KOJOM SADA VLADAJU POTOMCI SVIH FELA NACISTIČKIH ZLOČINAČKIH HORDI IZ II SV JKETSKOG RTATA.
  POSJET JE IMAO POSEBNU SVRHU, DA U DOMOVINI NACI FAŠIZAMA ,OBAJAVI URBI ET ORBI,UKLANJANJE SVIH ANTIFAŠISTIČKIH SIMBOLA U DRŽAVI ČIJI SU GRAĐANI U NAJVEĆEM POSTOTKU USTALI U ANTIFAŠISTIČKU BORBU I IZVELI REVBOLUCIJU , PROTIV NJEMAČKIH NACISTIČKIH HORDI ZA OSLOBOĐENJE I PROMJENU DRUŠTVENIH ODNOSA A POD VODSTVOM KOMUN ISTIČKE PARTIJE NA ČIJEM JE ČELU BIO JOSIP ,BROZ –TITOTO.
  OD SAD ,VIČE AVAZILE ,U BERLINU , DINARSKA MUŽAČA , DA JE HRVATSKA OSLOBOĐENA SVIH SIMBOLA OD TOTALITARNOG KOMUNIZAMA I SIMBOLA ČELNOG DIKTATORA ,TITA.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

three × four =