Početna / Istaknuto / Dio izbjeglica upućen na Zg. velesajam. Tomislav Merčep ponudio zbrinjavanje na Pakračkoj Poljani.

Dio izbjeglica upućen na Zg. velesajam. Tomislav Merčep ponudio zbrinjavanje na Pakračkoj Poljani.

Paviljon22

Na jučerašnjem sastanku u prostorijama Ureda za upravljanje hitnim situacijama predstavnici svih nadležnih Ureda Grada Zagreba te Zagrebačkog holdinga razrađivali su plan smještaja izbjeglica budući da će očito institucijama RH biti potrebna potpora.

Uvidjevši svu ozbiljnost novonastale situacije Tomislav Merčep je sa svojim suradnicima iz paviljona 22 ponudio pomoć pročelniku ureda za upravljanje hitnim situacijama Pavle Kaliniću jer je načuo, a kako se kasnije pokazalo i točnim, da je Zagrebački velesajam ponudio paviljone 5 i 6 za smještaj izbjeglica.

U svom pismu potpore Tomislav Merčep ukazao je na sve nedostatke paviljona 5 i 6 ZV-a i naglasio je da nakon izjave predsjednice Kolinde Grabar Kitarović o podizanju pripravnosti hrvatske vojske zbog izbjegličke krize osjeća isti onaj poziv domovine koja vapi za domoljubnom pomoći kao devedesetprve godine. U nastavku vam donosimo izjavu Tomislava Merčepa u cijelosti.

Poštovani pročelniče ureda za hitne situacije.

Kao što znate moj zadatak u ratnim godinama devedesetprve bilo je upravo zbrinjavanje, a kako je do mene došla informacija da će se izbjeglice zbrinjavati upravo na Zagrebačkom velesajmu, moja dužnost kao domoljuba, Hrvata i nadasve čovjeka je da vam ponudim svoju pomoć u iskustvu i znanju, jer baš je ZV bio moja uža specijalnost.
Na ovaj korak me potakla naša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja je vizionarski uvidjela kataklizmu koja bi se mogla dogoditi ukoliko taj naoko nenaoružani, goloruk i bezopasan sirijski narod navre u većem broju na naše granice.
Posebno bi želio naglasiti kako bi mnogi poklekli pred “tugaljivim” scenama napaćene dječice koja plaču u rukama majki i očeva i zbog te podmukle sirijske diverzije ne bi znali kako reagirati u pravom trenutku.
Upravo zbog takvih situacija nudim pomoć svojih suradnika iz paviljona 22 i mene osobno jer kao što znate mi takvih problema nemamo, a ujedno imamo i rješenje za premještaj izbjeglica (npr. na Pakračku Poljanu) ukoliko se popune kapaciteti paviljona 5 i 6, a i da budemo iskreni, naši domoljubi bi bili krajnje oduševljeni sa takvim razvojem situacije.
Ovako na prvu malo je čudna vaša odluka da se koriste paviljoni 5 i 6 jer nisu ni malo zaklonjeni, ali ne bi se upustio u špekulacije o vašoj odluci jer prošlo je već dosta godina od našeg zadnjeg boravka na ZV i zato vam u potpunosti vjerujem.
Unaprijed hvala na odgovoru i nadam se skoroj suradnji.

Iskreno vaš Tomislav Merčep.

 

KontraPortal

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Ludilo na najjače

Ratni zločinci se u civiliziranim demokratskim društvima ne slave, niti im se komemorira

Gotovo svi u EU primili su s nevjericom reakcije na pravomoćnu presudu šestorici čelnika HR …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

thirteen + 7 =