Dno dna

Dno dna

U prilog dijaloga u društvu i neisključivosti, neki sam dan ciglih 5 kn izdvojio za novine naziva 7 Dnevno, tiskanicu portala Dnevno.hr. Bog zna da bi puno svrsishodnije bilo da sam tih 5 kn udijelio nekom, makar i lažnom prosjaku. Da sam ih ubacio u Manduševac i zaželio poraz HDZ-a na izborima ili nešto slično.
Know your enemy, kaže jedna stara anglosaksonska poslovica pa sam istom vođen, odlučio prolistati to glasilo mržnje, primitivizma i zadrtosti. Začudilo bi Vas možda koja imena potpisuju te paranoične, više proglase nego kolumne ili ostale novinarske forme pa krenimo redom:

Sam uvodnik dodijeljen je odlikašu Pubi, odvjetniku Zvonimiru Hodaku to jest. Vjerovali ili ne, njegov tvrdi, nespretni, odvjetnički stil pisanja, daleko je od najgorega što nas prilikom listanja ovih novina očekuje. Hodak je tu priličan diplomat (u odnosu na ostale), poigrava se nekakvom nategnutom ironijom, više ili manje vješto izbjegavajući elemente utuživosti. Ono što nakon Hodaka slijedi, zahtijeva želudac otporan na najkvarljivije sadržaje-novinarsku salmonelu.

Bez taktiziranja i okolišanja, glavni urednik (!?) Nikica Gović prokazuje Vesnu Pusić u tekstu koji je daleko od osvrta. Njegova pisanija hrpa je neprovjerenih objeda na račun ministrice i to iz svih raspoloživih oružja i udaraca od kojih prevladavaju oni ispod pasa. Čitajući to mučno štivo goebbelsovske konstrukcije, Gović se razbacuje do zla boga diskriminirajućim i otrcanim titulama (drugarica, četnikuša…), pritom razvija monstruoznu tezu o namjerama dotične da u ulozi glavne tajnice UN-a privede kraju svoju jugo-unitarističku misiju pribijanja Hrvatske na međunarodni stub srama.

Za Ivicu Šolu pak, ne uspijevam pronaći strpljenje pa prelazim na tjednu kroniku Tihomira Dujmovića-jedinoga u tom opskurnom društvancu čije kolumnističke vještine donekle cijenim. Slaba je međutim, vajda od tih vještina kada isti u tom svehrvatskom dnevno-političkom metežu nalazi vremena i prostora brinuti za Glavaševo zdravlje i sudbinu.

Poštedjevši sebe i druge daljnjeg rovanja po tom nakaradnom dnevniku mržnje, prelazim na sam kraj koji donosi satirički kutak znakovitoga naziva Mudrice Hrvice!?
Mudrice Hrvice je rubrika nekakvih navrat-nanos sročenih aforizama o čijem smislu se dan danas pitam jesam li ja priglup ili što? Rasvjetljenju te dvojbe u službu, odlučio sam ovdje citirati sljedeću crticu:

“Najgora hrvatska kletva glasi: Dabogda te Komšić zastupao!”

I tu dolazimo na poantu:

Više nego o sukobu ideologija i svijetonazora, dojma sam da se u RH radi o podjeli na intelekt i improvizaciju, na duhovito i na nemušto, na napredno i na zadrto…jer kada pišete za portal kakav je Dnevno.hr, tada je dovoljno zaviriti na net, upisati u tražilicu: Četnikuša se slika s noževima i sa djecom, sejvati taj image as Marijana Mirt i objaviti. Sve ostalo učiniti će ta vojska manipuliranih, zadrtih i nepismenih.

 

piše/Vjeran Tripčić

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Što oslobađajuća presuda je… a što nije?

  Ovaj prilog napisao sam 6. travnja 2013. potaknut silnim “domoljubnim” laprdanjima i preseravanjima nakon …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

six + five =