Početna / Aktualno / Dokumentarni film: Amerizam (demokratski fašizam) – Kako je počelo?

Dokumentarni film: Amerizam (demokratski fašizam) – Kako je počelo?

Ovdje nećete naći ništa što već niste vidjeli ili znali. Mi nismo povjesničari i nismo otkrili ništa novoga u američkoj povijesti. Nema ničega novog u američkoj povijesti.

Jednostavno smo poredali dokaze tako da se potpuno licemjerje američke politike lakše vidi. Cilj nam je pokazati da su trumpovi (s amerizmom – demokratskim fašizmom) prisutni u većem dijelu američke povijesti – od brutalnog načina na koji su obračunali s američkim Indijancima, od sveprisutnog rasizma do suvremenog imperijalizma i uloge globalnog policajca.

Nema nikakve potrebe zgražati se nad Trumpom kad on samo govori ono što je većina američkih predsjednika radila – i lagala svojim sunarodnjacima i čitavom svijetu.

Svi predsjednici Amerike od 1945. do danas, da postoji sud u Nürnbergu, bili bi osuđeni ili po svim ili po gotovo svim točkama optužnice (ratni zločini, zločini protiv čovječnosti, poticanje agresije, i poticanje ili sudjelovanje u zločinima protiv mira) na maksimalne kazne.

Pozornost treba obratiti na riječi “ja” i “moj” u dijelu teksta koji se bavi Indijancima. To jasno govori što je u stvari Amerizam.

Antun Kapraljević

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Vjerska država u pokušaju

Politika i njezino vođenje često nemaju jasne okvire i nisu prepoznatljive njezine stvarne namjere. Kada …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

2 − 1 =