Početna / Alternativa / Drago Plečko: o manipulaciji umom

Drago Plečko: o manipulaciji umom

stonehengeatnight

Manipulacija Vašim umom je moguća samo ako dopustite INDIREKTNOJ percepciji da zamijeni DIREKTNU.

Nikada ne pitajte ljude što o nečemu MISLE već što ZNAJU, jer je “mišljenje” nabolja zamka za um i uvijek donosi razočaranje.

Posve jednostavnom načinu riješavanja mišljenja (mišljenje = stav, uvjerenje na bazi informacija koje nismo p r o v j e r i l i ili , predrasuda potaknuta iz nepoznatog izvora) o nečemu o čemu ne znamo ništa poučila me moja prijateljica i poznata američka duhovna iscjeljiteljica Byron Katie.

Upravo taj osnovni postulat o tome kako isključiti iluziju a uključiti Istinu primjenjujem kod svojih subliminalnih CD-ova i savjeta. Cijela je priča toliko jednostavna da je većina ljudi čija lijeva moždana polovica radi previše i voli složene analitičke procese koji ionako ne vode ničemu – ne može prihvatiti.Tako se pada u ropstvo uma i onih koji njime manipuliraju.

Čikaški psihijatar dr James Chorothy u jednom članku opisuje slučaj biznismena kojem je uručena koverta iste boje kao one u kojima Vas obavijeste da ste bankrotirali. Čovjek se srušio mrtav! Naknadno se ispostavilo da nije u pitanju bio bankrot, a i kuverta je uručena krivom čovjeku.

Posebno je daramtičan primjer njemačkog kaplara u Prvom Svjetskom ratu, čija je jedinica stacionirana iznad doline u koju su Francuzi bacili bojni otrov iperit. Mada iperit nije došao ni blizu njihova položaja, kaplar je potpuno oslijepio! Prebačen je u poljsku bolnicu Pasewalk gdje ga je tretirao dr Edmund Forester.

Uvjeren da je zahvaćen smrtonosnim plinom, iako posve zdravih očiju, pacijent se nije oporavljao čitavih šest mjeseci! Kada mu je psihijatar dao eksperimentalni lijek – halucinogen meskalin. Kaplar je progledao. I valjda se taj slučaj ne bi 1939. godine našao u knjizi dr Ernsta Weissa “Der Augenzeuge” da ime kaplara nije bilo – Adolf Hitler. Koga je samo njegovo mišljenje o ozljedi a ne sama ozljeda, održavalo u stanju slijepila pola godine.

Kada sam se kao student dopisivao s dr Čedomilom Veljačićem. profesorom FF-a u Zagrebu koji je iznenada otišao u Sri Lanku i zaredio se kao budistički monah Bhikkhu Nanajivako (“onaj koji živi Znanje”) i pitao ga o stanju Znanja i Oslobođenja, odgovorio mi je: “Jedina razlika između vas i mene jest to što ja mogu sve promatrati pažljivije i percepcija kod mene dolazi p r i j e no što se um požuri sa zaključkom baziranim na preduvjerenju, pred-naučenom, predrasudi…”.

Postoji ona čuvena američka; “I have seen a lot of trouble in my life. Most of them never happened…” (Vidio sam mnogo neprilika u životu. Većina ih se nikada nije dogodila”).

U velikoj većini slučajeva strahove od bolesti, materijalne propasti, mržnje prema drugim ljudima, sramotu i bol zbog neuspjeha i emocionalne šokove možemo sagledati onakvima kakvi stvarno jesu tako da ih percipiramo izvan uhodanih klišeja koje nam je naturilo društvo. A uvijek su višestruko manje beznadežni, bolni i točni no što mislimo dok još sjedimo u kavezu našeg automatskog uma.

Treba se jednostavno uvijek pitati: Je li to zaista istina, mislim li ja to ili znam? Kada Vam kažu da se događa nešto dramatično, upozoravaju Vas na sve negativnosti oko Vas ubrzo ćete zamijetiti da nitko o nikome nikada ne govori dobro, pogotovo u medijima. Samo se zapitajte: mislim li ja to samo ili zaista z n a m?

Moć izravne percepcije nad naučenim programima jest stvarna životna vještina.

 

Izvor: Drago Plečko (FB)

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Rješenje NIJE u odricanju!

    Svaki put kada se nečega odričete, sami sebe varate. Što mislite o tome? …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

three × two =