Početna / Kolumne / Buđav Lebac / Drugarice i drugovi, hvala vam. SDP-e je sjena.

Drugarice i drugovi, hvala vam. SDP-e je sjena.

milanovic

piše: Branko Rafajac

SDP je danas u srednjoistočnoj Europi jedina velika, jaka socijaldemokratska stranka s jakim izbornim rezultatom. To je loše za Europu, ali dobro za Hrvatsku. Čuvamo i nadograđujemo tradiciju hrvatske socijaldemokracije koja seže u daleku 1894. Osim nas i Smera u Slovačkoj, koji je ipak više populistički pokret iako je nominalno u socijaldemokratskoj grupaciji, nitko nije jak. SDP je svjetionik, zastava i planina socijaldemokracije.”…Zoran Milanović.

U zemlji idiota i socijaldemokracija je idiotska, ali kad živite u zemlji gdje je po navodima Zorana Milanovića “SDP-e svjetionik, zastava i planina socijaldemokracije” i kada polažete zadnju nadu u takav SDP-e, onda vi niste običan idiot, već ste idiot koji svijetli, vijori i koji čini sa ostalim ideološki kompatibilnim idiotima jednu veliku planinu idiota.

Biti dijelom takve impresivne skupine idiota doista nije mala stvar, jer kako kaže drug Zeron vi ste “danas u srednjeistočnoj Europi jedina velika, jaka socijaldemokratska stranka s jakim izbornim rezultatom”.
Prevedeno, vi ste jedina hrpetina idiota u Europi -planina ili svjetionik ako vam je milije-, koja nakon čitavog niza izgubljenih izbora vjeruje u riječi prvog idiota stranke kako je SDP-ov izborni poraz ustvari jak izborni rezultat.
Ako je za Milanovića izborni poraz i postizborni raspad stranke jak izborni rezultat, šta bi tek onda bila izborna pobjeda…prejak izborni rezultat, super jaki izborni rezultat, teško je nagađati uz toliku količinu idiotizma.

Duboka demokratizacija SDP-a dogodila se u vrijeme moga mandata na čelu SDP-a, i to neviđena u ovom dijelu Europe.”…Zoran Milanović.

Ova duboka demokratizacija SDP-a za vrijeme mandata Milanovića istovjetna je dubokom grlu u kultnom porniću…dakle, obična pušiona.
Raspuštena splitska podružnica SDP-a, neprijateljski nastrojena utvrda SDP-a u Rijeci nakon sraza sa Komadinom, potpuni raspad sistema u Zagrebu i osobni obračun Milanovića sa Bernardićem.
Milanović je u pravu kada kaže da se duboka demokratizacija dogodila upravo za njegova mandata.
Da, duboka demo-krati-zacija bi bio drugi naziv za rješavanje svih njegovih politički oponenata u SDP-u koji mu stoje na putu Sanaderizacije stranke i apsolutne kontrole nad hrpom stranačkih poslušnika i uhljebničkih poltrona.

“Rasprodaja najboljih državnih firmi. Nemojte se nadati da bi eventualno mogli kupiti dionice tih tvrtki. To nije namijenjeno vama s čijim novcem su te tvrtke stvorene, kad je trebalo konsolidirane. Kad sam prije dva tjedna napisao sto se sprema onda su me žestoko napadali kao da sam navodno protiv investicija. To nije točno, ali da sam protiv RASPRODAJE koju su telefonski dogovorili jesam.”…Ranko Ostojić.

Mnogi su se upitali o čemu baja bivši prvi pendrek Hrvatske. Možda o rasprodaji Croatia osiguranja? Možda o pokušaju davanja u koncesiju Hrvatskih Autocesta na 500, pardon na 30 godina?
Još je Ostojić bio dobar u usporedbi sa Gordanom Marasom koji je pregovore Vlade RH-a sa MOL-om komparirao sa Hrvatsko-ugarskom nagodbom.
Nije palo na pamet Marasu jednako tako komparirati prodaju HT-a Nijemcima za vrijeme SDP-ovog mandata i Račanove vladavine sa ustaško-nacističkom nagodbom iz drugog svjetskog rata, a skrivanje ugovora o prodaji HT-a od strane SDP-a proglasiti izdajom jednakom Rapalskim ugovorima?

Ja sam jamstvo da ovakav HDZ ne dođe na vlast.”…Zoran Milanović

“Bez jakog HDZ-a nema ni jake Hrvatske”…Zoran Milanović nakon izborne pobjede 2011. godine.

Ustvari, ovdje se prosječni simpatizer SDP-a nalazi pred nerješivom enigmom. Kakav je to jak HDZ-e bez nacionalističke retorike i kakvo je to jamstvo Milanović da neće ovakav ili onakav HDZ-e doći na vlast obzirom da ga je HDZ-e do sada pomeo na svim izborima?
Znači li to da dok HDZ-e koristi nacionalističku retoriku Milanović mu neće dopustiti da dođe na vlast i ako je tako, kada ćemo imati jaku Hrvatsku ako je Milanović jedini koji ne dopušta jačanje HDZ-a?

Jer kako da HDZ-e bude jak bez nacionalističke retorike na kojoj je i nastao i šta uopće znači “Ja sam jamstvo da ovakav HDZ-e ne dođe na vlast”?…misli li Milanović izdati svoje birače ako se kojim slučajem HDZ-e popravi po njegovim mjerilima.
Moram priznati da je ovo skroz zbunjujuća situacija čak i za inteligentnije amebe u SDP-u, ali i šire.

Raspad SDP-a i njegovo potonuće na ispod 5% na sljedećim izborima bilo bi najbolje što bi se dogodilo Hrvatskoj u zadnjih 5 godina.
Jer kad nije SDP-e uspio rasformirati onakav kriminalan HDZ-e koji je u trenutku izbornog poraza bio na optuženičkoj klupi, a sve zato što se Milanović svim silama trudio da ga održi na životu, onda još više od takvog kriminalnog HDZ-a zaslužuje marginalizaciju današnji SDP-e.
Osim toga, SDP-e je toliko jadan i kukavan u ovim trenucima da nema snage zahtijevati ostavku čitave Vlade i nove izbore već traže samo ostavku Karamarka.

Ovakva situacija ostavlja teške posljedice na simpatizere SDP-a i zatire im svaku nadu da će SDP-e u naredne 4 godine iznjedriti bilo kakav razuman prijedlog kako učiniti ovu državu boljim mjestom za život.

Pobogu, pa možete si samo zamisliti šta je trenutno u glavama SDP-ovih glasača kad promišljaju o budućnosti stranke kojoj namjeravaju dati glas zbog ideološke odrednice.

-Onakav mamlaz kao što je Karamarko razguzi mi stranku na izborima, a ja jadan i kukavan opet moram polagati nade u Milanovića i SDP-e.
-Ona hrpetina kriminalaca i klerofašista iz HDZ-a i crkve pretvore mi šefa stranke i samu stranku u svoju kujicu, a ja jadan i kukavan nemam izbora nego dati glas SDP-u.
-Ona NATO plaćenica pobjedi mi predsjednika, stranku i šefa stranke, a ja opet moram glasati za luzera Milanovića.

Svjetlo na kraju tunela je ipak drug Zeron koji za sebe kaže Ja sam još uvijek mlađi od mnogih, ali najiskusniji. U ovoj zemlji ja sam najiskusniji.” i zato ne posustajte duhom jer njegovo je kraljevstvo nebesko, a SDP-e je stijena.

Drugarice i drugovi, hvala vam. SDP je s(ti)jena.”…Zoran Milanović

 

 

 

Facebook komentari

Branko Rafajac

Pripadnik radikalne grupe proletera "Mučki provokatori" što imaju za cilj izazivanje osjećaja neugode političko-poslovnoj eliti i funkciju putokaza za istu prema Remetincu. Radikalnim guljenjem njihovih džon obraza i stavljanjem soli na njihove kriminalne rane ostvaruje zajedno sa grupicom entuzijasta okupljenih na KontraPortalu višestruke moralne satisfakcije koje kasnije dila obespravljenom narodu.

Provjeri i ovo

Ludilo na najjače

Ratni zločinci se u civiliziranim demokratskim društvima ne slave, niti im se komemorira

Gotovo svi u EU primili su s nevjericom reakcije na pravomoćnu presudu šestorici čelnika HR …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

13 − four =