Početna / Istaknuto / Đuro Golgoški: Dolazimo u Srb! Pročitat ćemo Deklaraciju i donosimo janjca za dečke!

Đuro Golgoški: Dolazimo u Srb! Pročitat ćemo Deklaraciju i donosimo janjca za dečke!

deklaracija

 

Predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Domovinskog rata Đuro Golgoški u nazočnosti suradnika održao je kratku tiskovnu konferenciju i najavio odlazak u Srb. Spomenuo je kako su upravo krizno žarište u Srbu izabrali za premijerno predstavljanje Deklaracije o braniteljima, u znak solidarnosti sa Kelemincem i ostalim suborcima. “Oni su nama pomagali u našem šatoru, Keleminac je kod nas držao nadahnute govore, red je da i mi pomognemo njima”, naglasio je Golgoški.

Svoj dolazak u Srb potvrdio je i predsjednik HSP-a Srb.

Deklaracija će se u prvom redu odnositi na pregovore Srbije s Europskom unijom, ali i nacrtu prava branitelja općenito. Prema njegovim riječima, hrvatski branitelji – ako se ne poštuje pravo i njihovo mišljenje – neće dopustiti da se zatvori srpsko Poglavlje 23 u pregovorima Srbije s Europskom unijom, a to će objelodaniti upravo u Srbu, u nazočnosti predsjednika HSP-a Srba.

“Kao što je običaj, u Srb nećemo doći praznih ruku. Za to se već, kao što vidite, pobrinuo kolega Klem. Nosimo pečenog janjca, par gajbi pive, ali i nekoliko boca pelinkovca jer smo čuli da u popodnevnim satima u Srb stiže i Božidar Alić. Kolega Klem je za ovu priliku pripremio i 95 teza koje ćemo prikucati na spomenik u Srbu, a samo su jedan manji dio kompletne deklaracije.”

Tada je pročitano nekoliko najzanimljivijih teza:

Deklaracija o pravima branitelja  –   Srb, 14. lipnja Anno Domini 2016.

Preambula: Načelo suvereniteta RH nalaze se jedino u Braniteljskoj populaciji. Nitko, nijedna osoba ne može vršiti autoritet koji ne proističe iz braniteljske populacije. Branitelji su stvoritelji RH te su osnova svih njezinih zakona. Samim time su iznad zakona te ih mogu primjenjivati prema vlastitom nahođenju. Iz toga proizlazi pravo branitelja na povlašteni pristup javnim položajima, mjestima i službi, u skladu sa njihovim mogućnostima, bez obzira na razlike u sposobnostima, vrlinama i nadarenosti.

U Republici Hrvatskoj građani se dijele na slijedeće staleže: braniteljski, hadezeovski i treći stalež, koji nema nikakvih prava, odnosno, mogu mu im biti voljom prva dva staleža, privremeno i za strogo određene svrhe dodijeljena.

Prava:

– Svim Braniteljima se garantiraju prava na penzije u visini ministarske plaće, posebna briga o njihovoj sigurnosti te im se garantira pravo na tlačenje ostalih građana RH kad god procjene da je nužno.

– Branitelji ne plaćaju poreze i njihovi potomci imaju prava na besplatne vrtiće, tramvaje, aute, školovanje (s neograničenim pravom ponavljanja razreda I/ili godina), šamaranje malih Srba (bez ograničenja te nisu dužni podastrijeti razloge), besplatni ulaz na sve stadione u RH i na sve koncerte cajki u RH, uz besplatnu pivu.

– Prava branitelja izraz su opće braniteljske volje i teže promoviranju jednakosti u pravima svih branitelja, također služe kao instrument zabrane svih djelovanja pogubnih za branitelje.

– Branitelji se pred sudom proglašavaju nevini prije suđenja.

– Garantira im se pravo nad cjelokupnim javnim prostorom u kojem mogu sami prakticirati slobodu govora kao i medijsku slobodu.

– Upotreba ovih braniteljskih prava se ničime ne ograničava.

Dužnosti:

– Svaki branitelj dužan je biti Hrvat i katolik.

– Svaki branitelj dužan je glasovati za HDZ.

– Svaki branitelj i braniteljske udruge, dužne su se odazvati prosvjedima protiv srbo-kumunističkih-četničkih-SDPovskih-jugo-nostalgičarskih-pedersko-ateističkih izdajnika.

– Svaki branitelj mora biti Za dom spreman.

 

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

IZJAVA SOCIJALISTIČKE RADNIČKE PARTIJE POVODOM DONOŠENJA PRAVOMOĆNE PRESUDE BiH ŠESTORKI

Facebook komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

10 − 8 =