Početna / Istaknuto / EKSKLUZIVNO! Ipak novo preslagivanje: Karamarko poslušao Oreškovića! Tepeš novi ministar kulture!

EKSKLUZIVNO! Ipak novo preslagivanje: Karamarko poslušao Oreškovića! Tepeš novi ministar kulture!

preslagivanje

 

Nakon burnog petka i dramatičnih zapleta na tiskovnim konferencijama premijera Oreškovića i potpredsjednika Karamarka činilo se da je kriza vlasti toliko duboka da se bez pada vlade ne može okončati.

No ipak, čini se da je na pomolu novo iznenađenje! U kasnim večernjim satima smo, iz našeg neimenovanog, povjerljivog izvora – vrlo bliskog središnjici HDZ-a, dobili ekskluzivnu informaciju da je dogovor ipak postignut. Karamarko je, kako tvrdi naš neimenovani izvor, ipak poslušao premijera i u dogovoru s Mostom i Petrovom pristao na preslagivanje, ali pod uvjetima koje je zatražio. Navodno se u sve umiješala i predsjednica, što je ipak na kraju smirilo sve aktere i preslagivanje je finalizirano u zajedništvu.

Karamarko odlazi s mjesta potpredsjednika, a njegova zamjena bit će sveprisutni Milijan Brkić. Petrov također odlazi, a zamijenit će ga agilni Miro Bulj. No, najveće iznenađenje je odlazak ministra kulture Hasanbegovića. Na njegovo mjesto bit će imenovan Ivan Tepeš.

Ovo imenovanje je, kao tvrdi naš izvor, uvjetovala predsjednica, jer je pretrpjela brojne pozive stranih državnika radi Zlatana. Ona vjeruje da će umjereno desni Tepeš popraviti sliku Hrvatske u svijetu. Na Tepeševo mjesto potpredsjednika Hrvatskog državnog sabora navodno bi trebao biti imenovan Pero Ćorić ( HSP )

Predviđene su i neke druge zamjene, tvrdi naš izvor, ali to će se rješavati u hodu, sada je najvažnije da Vlada ostane stabilna, jer pod budnim smo okom kreditnih agencija.

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Tuđman, Ahmići, Mostar

Propuštena prilika za početak procesa pročišćenja

Nakon svih zala koje je HDZ predvođen Tuđmanom učinio Hrvatskoj uništavajući je širenjem mržnje, ratom …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

nine + 1 =