Početna / Istaknuto / Ekskluzivno: Najnovije fotografije s Plutona otkrivaju tragove života!

Ekskluzivno: Najnovije fotografije s Plutona otkrivaju tragove života!

pluton1
20:10
Podaci koji stižu s letjelice New Horizons već pokazuju dramatično drugačiju sliku Plutona od one koju su znanstvenici uopće zamišljali. Ledene planine na Plutonu i jasan pogled na najveći mjesec Haron zanemariva su otkrića u odnosu na najnovije fotografije, ekskluzivno pristigle u našu redakciju preko prijatelja i suradnika Liara Wormholea iz NASA-e.

Nova fotografije koje prikazuju područje uz ekvator, pri dnu ‘srca na Plutonu’, pokazuje nam područje planinskog lanca iz neposredne blizine s jasno vidljivom suhom biljkom.  To ukazuje i na to da bi ovo područje, koje prikazuje oko 1 posto površine Plutona, moglo biti i dalje ne samo geološki već i biološki aktivno.

“Ovo je jedna od najmlađih površina koje smo vidjeli u našem sustavu”,  navodi Liar Wormhole iz NASA-e. Za razliku od ledenih mjeseca velikih planeta, Pluton ne mogu grijati gravitacijske interakcije  s većim tijelom, stoga na djelu mora biti neki drugi proces zbog kojeg se formiraju planinski lanci i po svemu sudeći rastu biljke vrlo slične biljkama na Zemlji.
Znanstvenici smatraju da se radi o srodniku biljke Matricaria chamomilla, ili već popularno nazvanoj “Plutonskoj kamilici”.

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

UABNOR BIHAĆ: Protiv izgradnje pravoslavne crkve na lokalitetu zaštićenog Spomen parka žrtavama fašističkog terora Garavice

Spomen park žrtava fašističkog terora Garavice, kulturni pejzaž  Kao predsjednik UABNOR-a Bihać, a na osnovu …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

twelve − 10 =