Početna / Istaknuto / EKSKLUZIVNO: Pelješki most je izgrađen, ali se ne vidi jer je ofarban bojom za tunele

EKSKLUZIVNO: Pelješki most je izgrađen, ali se ne vidi jer je ofarban bojom za tunele

resize.aspx

Predsjednik Vlade Zoran Milanović izjavio je u petak da se Pelješki most neće graditi jer je već izgrađen u mandatu prošle Vlade…“Kako je most bio prefarban bojom za tunele koja nije uvedena u troškovnik izgradnje mosta, do prije neki dan njegova Vlada nije ni znala da je most već izgrađen”…naglašava premijer Milanović.

Sve se po pričanju visokog izvora iz Vlade RH-a dogodilo prilično slučajno.
Iz USKOK-a je procurio iskaz Božidara Kalmete koji je tvrdio da je sporna boja za tunele doista postojala, ali da se s njom farbao Pelješki most. U Kalmetinom iskazu stoji da su most gradili metar po metar i odmah su ga farbali bojom za tunele. Obzirom da su radovi brzo napredovali nitko nije ni primjetio da mosta nema, a to je i dovelo do one poznate zabune sa svečanim otvaranjem gradilišta i to čak pet puta. Nažalost, HDZ-e je izgubio izbore, Sanader je uhićen i svi su zaboravili na izgrađeni most, a potrebna papirologija se izgubila u bespućima hrvatske birokracije.

Nakon ovog šokantnog otkrića premijer se pohvalio da je prije pet godina tadašnja vlada gradnju mosta procjenjivala na 280 milijuna eura, a njegova vlada je nakon što je otkrila da je most već izgrađen, kako je istaknuo, taj iznos gotovo prepolovila.

“Kad sam prije nekoliko godina govorio o Pelješkom mostu, rekao sam da se u takvoj krizi most ne može graditi 100 posto iz proračuna i po takvoj cijeni, a sada kad je most izgrađen cijena je gotovo dvostruko niža i bit će sufinanciran u golemom postotku europskim novcem”, rekao je Milanović. Dodao je da ako netko u tome vidi problem – on “suosjeća s njim”.

Na pitanje hoće li gradnja Pelješkog mosta potaknuti nesporazume s BiH, Milanović je odgovorio:
“Nema nesuglasica sa BiH-a jer to je nevidljivi most. Obzirom da je most već izgrađen i nitko iz BiH-a nije prosvjedovao jer nije ni znao da je izgrađen, nema razloga ni da sad prosvjeduje kad znaju da je izgrađen”.

Ova šokantna vijest o izgrađenom i već prefarbanom mostu otvara mnoga pitanja poput onoga “da li je Božidar Kalmeta nepravedno optužen” i “da li je Sanader ukradenu lovu iz INA-e možda uplatio u proračun RH-a”. Ova pitanja koja su na prvu pomalo i neugodna ipak su opravdana, jer ako se tek sada otkrilo da je most izgrađen već punih pet godina, da li je moguće da se otkrije da je dr. Ivo Sanader ipak radio sve u hrvatskom interesu?

D.K.

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Ludilo na najjače

Ratni zločinci se u civiliziranim demokratskim društvima ne slave, niti im se komemorira

Gotovo svi u EU primili su s nevjericom reakcije na pravomoćnu presudu šestorici čelnika HR …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

five + six =