Početna / Zanimljivosti / Ekvadorsko obiteljsko srebro

Ekvadorsko obiteljsko srebro

ekvadoronaslijedstvu

Luksuzna naslijedstva u Ekvadoru oporezuju se već neko vrijeme. Dosada se na naslijedstva od 69. – 137. 000. $ plaćalo 5 % a na ona iznad 285.000. $ 35 % poreza. Prema novom prijedlogu predsjednika Rafaela Correee, granica oporezivanja snizila bi se na 35. 000. $ i zamjjenila poreznom stopom od 2,5 %.

Predsjednik Correa u intervjuu je objasnio kako tek jedan od 6. 900. građana Ekvadora trenutno dobiva naslijedstvo od 70. 000. $, pokretno ili nepokretno, te kako je dosasšnja mjera očito neučinkovita.

Od otpisivanja većine nelegalnog vanjskog duga u prošlom desetljeću te provođenja drugih ekonomsih mjera i reforma poput nacionalizacije pojedinih sektora gospodarstva i jačanja nacionalne socijalne politike; međunarodni ekonomisti nerijetko navode Ekvador kao najuspješnije gospodarstvo Južne Amerike.

Neki danas spominju Ekvador kao najuspješniju ekonomiju zapadne polutke. Ekonomija Ekvadora od 2007. raste po stalnoj stopi od 4 %, usprkos globalnoj recesiji (Chaavezova škola – jasno kao dan; op. a.).

 

Krešimir Pavlović

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Tajni portret skriven ispod Mona Lise

Rezultati razbijaju mnoge mitove i zauvijek mijenjaju naš pogled na Leonardovo remek-djelo. Nakon što sam …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

8 − 4 =