Početna / Istaknuto / Erdogan, Bandić i Karamarko postavili kamen temeljac za mega fontanu Dr. Franjo Tuđman

Erdogan, Bandić i Karamarko postavili kamen temeljac za mega fontanu Dr. Franjo Tuđman

erdogan

 

ZAGREB – Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan sletio je oko 15 sati u Zračnu luku Franjo Tuđman u Zagrebu.

Nakon slijetanja turski predsjednik je krenuo na Mirogoj gdje će položiti vijenac ispod Zida boli. Nakon toga Erdogana čeka svečani doček u Uredu predsjednice Republike Hrvatske na Pantovčaku oko 17 sati. Tamo će s Kolindom Grabar Kitarović održati bilateralne razgovore, a potom će se sastati i delegacije dviju zemalja.

Na putu prema Pantovčaku Erdogan je izvan protokola pozdravio nekolicinu uzvanika te u društvu zagrebačkog gradonačelnika Bandića postavio kamen temeljac za novu, mega fontanu “Dr. Franjo Tuđman”. Fontana će biti sagrađena u Maksimiru nasuprot sjeverne tribine stadiona i nosit će ime prvog hrvatskog predsjednika. Bit će znatno veća od svih do sada; prostirat će se na površini od jednog hektara, a voda će uz spektakularne svjetlosne efekte štrcati i do visine od 70 metara. U večernjim satima će uz vizualan prizor fontane građani moći uživati u domoljubnim pjesmama.

Kako doznajemo, fontana će se djelomično financirati kroz fondove EU, a djelomično iz proračuna Grada Zagreba. Za posao na gradnji fontane navodno su zainteresirani i turski investitori.

Erdogan je kamen temeljac postavio uz taktove pjesme “Od stoljeća sedmog”.

Žureći na susret s predsjednicom, turski predsjednik je kratko izjavio: “Drago mi je da će Zagreb dobiti još jednu, ovoga puta ogromnu, fontanu. Još mi je draže što će biti nazvana po prvom hrvatskom predsjedniku. Svi se sjećamo njegove miroljubive politike u BiH i velikih mirovnih zasluga na ovim prostorima. Sjećam se da je to prepoznao i moj prethodnik Demirel koji je na pogrebu prvog hrvatskog predsjednika bio jedini državnik. Ovo je velik korak naprijed u odnosima naših zemalja.”

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Ante Pavelić UN

Ante Pavelić konačno u UN-u

I tako bez znanja i pitanja hrvatskih vlasti ali i jedinih ovlaštenih vlasnika istine o …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

eighteen + thirteen =