Početna / Istaknuto / Filozof Ludwig Feuerbach pristupio Mostu i iznio 11 teza Mosta o Marxu!

Filozof Ludwig Feuerbach pristupio Mostu i iznio 11 teza Mosta o Marxu!

most

 

Doc. dr. sc. Ludwig Andreas Feuerbach, novoizabrani pročelnik Odjela za filozofiju Sveučilišta u Viru i predstojnik Katedre za povijest filozofije i javnobilježničkih znanosti, te jedan od osnivača otočne udruge civilnog života „Vir bez filozofije ko more bez riba“ i nezavisni vijećnik Općinskog vijeća Općine Vir, objašnjava razloge suradnje s platformom MOST nezavisnih lista. Kako je navedeno na tiskovnoj konferenciji, do sada su razni političari u Hrvatskoj bezuspješno tumačili Hrvatsku, sada je došlo vrijeme za filozofe Mosta.

„U kulturi hrvatske transcendentalne suvremenosti perzistiraju i koegzistiraju različiti oblici ontološke, protuhumane svijesti koju odlikuje nepovjerenje spram razuma i bitka, i bijeg u skrovitost nepoznatog subjekta ili predikata kojega se ne može locirati, ali svi znaju da jest jer, naime, stoji iza svega. A možda i ne stoji, tko će to točno spoznati. Ova prva laž služi za demotiviranje intelektualaca da politički, perzistentno i konzistentno djeluju u metafizičkom univerzumu, jer je za njih rezervirano područje struke i u kreaciji političkoga, dijalektičkoga i revizionističkoga ne mogu i ne trebaju sudjelovati. Istina je, držim, upravo suprotno.

Prednost Mosta je, dakle, mogućnost različitosti, a ne nužnost istosti. Stoga javno iznosim ovih 11 Mostovih teza o Marxu:

1. Glavni je nedostatak sve dosadašnje politike u Hrvatskoj što MOST shvaća samo u obliku objekta, opažanja, a ne kao osjetilnu ljudsku praksu bez koje nema politike u Hrvatskoj, kao ni marksizma u Marksovskoj.

2.Pitanje da li je Hrvatima svojstvena istina, nije nikakvo pitanje. MOST je ona snaga koja istinu određuje i time se Hrvati ne moraju mučiti. Uz pomoć Glasa Koncila i javnog bilježnika potrebito je razvrstati prvotne, drugotne od trećetnih i četveročetnih.

3. MOST-ovo učenje o mijenjanju okolnosti i odgoju oštro odbija ideju da ljudi mijenjaju okolnosti i da sam odgajatelj mora biti odgajan. Stoga se društvo mora dijeliti na dva dijela – od kojih je jedan (MOST) iznad društva.

4. MOST polazi od činjenice religioznog udvostručavanja svijeta na Prošlu Noć i Sadašnju Noć, no time se ne zadovoljava. MOST će, jednom na vlasti, osigurati građanima Hrvatske i Buduću, tamnu i hladnu Noć.

5. MOST je nezadovoljan apstraktnim mišljenjem, to Hrvatima ne treba, i truditi će se da se Hrvatima omoguće svi oblici rada: uglavnom nerad, rad na crno, prekovremeni neplaćeni rad i ostalo po dogovoru s gazdom, a sve uredno ovjereno kod bilježnika.

6. MOST ne svodi religijsku suštinu na ljudsku suštinu, religijska suština je iznad ljudi. Stoga će MOST u svom djelovanju: 1. apstrahirati od historijskog toka i fiksirati religijske osjećaje u svakom Hrvatu. Nehrvati će biti izolirane ljudske individue.

7. MOST vidi samo društveni proizvod i apstraktnu hrvatsku individuu. Taj svoj temeljni stav MOST je dolaskom na javnu scenu ovjerio kod bilježnika.

8. Sav život u Hrvatskoj u suštini je praktički. Za sve misterije o boljim vremenima, većim plaćama, socijalnoj državi, pluralitetu i slobodnom kulturnom razvoju, MOST će naći racionalno rješenje i odrediti shvaćanje i postupanje u stvarnom životu. Odlučnost da će provoditi ove stavove, ovjerit će kod prvog bilježnika u Metkoviću.

9. Najviše do čega dolaze neprijatelji MOST-a (jugonostalgičari, orjunaši) jest opažanje individua i građanskog društva. MOST to smatra najnižom razinom ljubavi za hrvatsko društvo i to će, jednom na vlasti, zauvijek, promijeniti.

10. Stanovište je svih koji se suprotstavljaju MOST-u građansko društvo. Naše je stanovište: jedina domovina i jedinstven narod, narod bez podjela. Ein Volk, Ein Reich, Ein Feuerbach und ein bilježnik!

11. SDP I HDZ I svi njihovi uhljebi i uvlekači, su Hrvatsku samo različito interpretirali, radi se o tome da ona zauvijek pripadne MOST-u.

 


Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Mržnja prema boljoj prošlosti

Postoje mnoge nelogičnosti u vremenu i prostoru kojem živimo. Političke stranke i gospodarsko-društveni sustav su …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

1 × five =