Početna / Dnevni Komentar / Finale u Kazanu ipak u kazanu političkog primitivizma!

Finale u Kazanu ipak u kazanu političkog primitivizma!

kazan

 

“U danima kada slavimo pobjedu i sjećamo se naših branitelja, vaše uspjehe slavimo sa posebnim veseljem. U ime Republike Hrvatske želim vam uspjeh u finalu i zahvaljujem na srčanosti i promociji naše domovine”, patetično i ironično je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović poručila vaterpolistima Hrvatske uoči finalne utakmice protiv Srbije.

Da bismo srebrnu medalju sa Svjetskog prvenstva, što je zaista velik uspjeh, doista i proslavili “sa posebnim veseljem”, pobrinula se Hrvatska televizija koja je nakon utakmice i nakon toliko odrađenih sati programa s prvenstva, u najvažnijem i najsvečanijem trenutku za naše vaterpoliste i općenito naš sport, neposredno prije dodjele srebrnih medalja i stupanja odličnih vaterpolista na pobjedničko postolje, jednostavno prekinula prijenos.

Naravno da se isprazni i jeftini izgovori za ovu sramotu nacionalne televizije uvijek mogu ponuditi.
No razlozi prekida prijenosa su očigledni i jasni upravo onoliko koliko su i opasni u trendu pojačane radikalizacije političke scene.

Riznica svinjarija Hrvatske televizije koja, primjerice, veliča fašističke zločince kakav je Francetić ili proizvodi sramotne i zastrašujuće emisije o “monstrumu Josipu Brozu koji je ubijao Hrvate”, nadopunjena je novim eksponatom. Hrvatski vaterpolisti žrtvovani su, vjerojatno nakon miga “reži” jedne od sivih eminencija najvažnijeg medija.

Ljubitelji vaterpola i navijači Hrvatske lišeni su gledanja dodjele medalja, ali što je ta sitna neprijatnost u odnosu na grozotu pjevušenja “Bože pravde” pred svekolikim hrvatskim i braniteljskim auditorijem?
Eventualne navijače Srbije koji žive u Hrvatskoj i gledali su HTV te tako bili zakinuti za dodjelu medalja, možda je u ovoj konstelaciji odnosa i stanju državnih medija u Hrvatskoj čak i pomalo pretenciozno i groteskno spomenuti.

U ovom kazanu političkog primitivizma iskreno treba čestitati igračima obje reprezentacije.
Iznimno korektnim sportskim nadmetanjem pokazali su zašto sport treba spajati i oplemenjivati ljude, i zašto sve političke prodore u sport treba s gnušanjem odstraniti.
Bravo dečki!

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Jedan komentar

  1. Zato su treneri obe reprezentacije pokazali kolika su gospoda iskrenim, prijateljskim zagrljajem na kraju uz čestitanja pobedniku na zlatnoj a poraženom na srebrnoj medalji. A političari su najveća g***a i na ovoj i na onoj strani uvek bili…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

seven + seven =