Početna / Istaknuto / Goli ribari…(video!!!)

Goli ribari…(video!!!)

ribari1

Dokumentarac “Goli ribari” (u originalu “Fishermen’s Conversations) Chiare Bove Makiedo, sniman na otoku Hvaru kreće na svoj put po festivalima. Prve projekcije su u Hvaru 09. i 11. listopada, te u Jelsi 12-og.
„Goli ribari“ studija je mediteranskog otoka, oda mlade žene njenom djedu i portret grupe ljudi koji se nastoje baviti ribolovom u okruženju koje se radikalno mijenja. Film koristi minimum dijaloga i priče u dokumentarcu koji lamentira o ugroženom turizmu u Hrvatskoj i pohlepi iz koje sve počinje. Istovremeno, film slavi konzervativan način života koji održava identitet otoka.
Chiara Bove Makiedo je autorica filma koja ima talijanske, srpske i hrvatske korijene. Studirala je film na PCFE Film School u Pragu i na LCC, University of the Arts, u Londonu, gdje je i diplomirala. Režirala je i koproducirala nekoliko kratkih filmova. Radila je s nekoliko redatelja na produkcijama nezavisnih igranih i kratkih filmova u Rimu i Londonu. Trenutačno radi na novom dokumentarnom filmu „Il Coloraro“.

KontraPortal

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

nineteen + one =