Početna / Istaknuto / HBK donijela odluku: Prihod od milodara uplaćivat će se nevladinim udrugama!

HBK donijela odluku: Prihod od milodara uplaćivat će se nevladinim udrugama!

HBK

 

Na današnjem saboru HBK jednoglasno je odlučeno da milostinja, koja se do kraja 2017. godine sakupi po crkvama u Hrvatskoj, u cijelosti bude uplaćena u korist nevladinih udruga. Crkva shvaća da je Vlada RH napravila veliki propust ukidanjem gotovo svih potpora udrugama lijevog političkog spektra, stoga uz pomoć vjernika želi ispraviti nanesenu nepravdu uz geslo “Svi smo jednaki pred Bogom”.

Mnogi sumnjaju da je direktiva došla iz Vatikana, jer tamo smatraju da u većini slučajeva Papa priča jedno, a naši biskupi drugo. Iako je odluka donešena jednoglasno, u kuloarima se priča kako je dio biskupa ipak bio protiv ovakvog radikalnog zaokreta prema sekularizaciji i, kako tvrdi jedan neimenovani biskup po imenu Vlado, “papinoj komunjarizaciji Domovine”.

Crkva se ipak neće sasvim odreći milodara u svoju korist. Naime, nakon žučne rasprave ipak je prihvaćen amandman “duplih škreblica”. Naime, nedjeljom će se na misama milodar ubirati s dvije strane; s desne će se prikupljati uobičajenim postupkom, a s lijeve će biti ponuđena škreblica s natpisima “Za udruge daj” i “Svi smo jednaki pred Bogom”.

Posudu za milodar, popularnu škreblicu, za ovu priliku je, kako doznajemo, dizajnirao velečasni Sudac sa svojim timom.

 

skrabica

 

Kako bi provjerili raspoloženje vjernika na ovakvu odluku Crkvenog vrha u nekoliko mjesta po Hrvatskoj – išli smo, poslije velike mise na današnji blagdan – upitati za komentar.
„Stvarno od sveg srca podržavam inicijativu i sigurno ću iduće nedjelje dati svoj milodar“ rakla nam je M.B. iz Privlake.
„Ja tim komunjarama i sinovima partizana, bolje rečeno udbašima ne dam ni lipe“ bio je odgovor D.M. iz Gospića.
„Davala sam i prije, davat ću i ubuduće.“ Rekla nam je gospođa iz Ivanića.

Iz odgovora koje smo dobivali diljem lijepe naše može se zaključiti kako postoje tri kategorije vjernika: oni koji su za, oni koji su protiv i oni kojima je svejedno. Nakon takvog saznanja otišli smo upitati za komentar u HBK.
„Nama je jasno da je društvo podijeljeno na lijeve i desne, ali mi vjerujemo u onu šutljivu većinu da će ona presuditi u ovom slučaju i da će naša akcija uroditi plodom, tj. da ćemo dovoljno sredstava uplatiti nevladinom sektoru i bar malo sanirati štetu koju je Vlada nanijela. Svjesni smo mi da smo puno pomogli desničarima, jer su naši neki svećenici govorili za koga treba ili za koga se ne smije glasovati, ali sad je došlo vrijeme iskupljenja. Pomalo nam svima postaje jasno da nacionalisti samo pljačkaju svoj narod. Zato pozivam sve vjernike da svojim milodarom podupru naš put prema iskupljenju“ rekao nam je neimenovani biskup po imenu Želimir.

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

fourteen − six =