Početna / Istaknuto / HDZ ima novog kandidata za ministra branitelja; Mr. Bean: Šator ide proč!

HDZ ima novog kandidata za ministra branitelja; Mr. Bean: Šator ide proč!

bean

 

HDZ-ov Odbor za branitelje kao novog kandidata za ministra branitelja premijeru Timu Oreškoviću predlaže umirovljenog generala Mr. Beana.

Nakon što se iz ‘priče’ povukao glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, najveće su šanse pridavane Đuri Glogoškom, no priča je dobila neočekivan rasplet. U HDZ-u je odlučeno da ministarsku fotelju povjere nekom od prekaljenih boraca iz inozemstva jer ne žele da se novom kandidatu dogode isti problemi kao i njegovim prethodnicima. Iako dio javnosti tvrdi da Domoljubna koalicija jednostavno nema kandidata “bez mrlje”, u HDZ-u tvrde da je ova odluka donešena iz čisto pragmatičnih razloga, te da otklone svaku sumnju u pristranost ministra kad počne obavljati svoju dužnost.

“Gledajte, ako Hajduk zbog jednog spornog penala može tražiti da ključne utakmice sude suci iz inozemstva, zašto i mi ne bismo zatražili da ministar branitelja bude neki strani državljanin s iskustvom. Stoga smo pozvali nekoliko kandidata i na osnovu njihovih programa odlučili se za, po nama, najboljeg”, rekao je šef Domoljubne koalicije.

Kako se ni braniteljeljske udruge nisu mogle dogovoriti o kandidatu, i ne samo da se nisu dogovorile nego su i Vasu izblamirale, HDZ je odlučio premijeru predložiti da u svoj team izabere nekog tko je s njegovog govornog područja, a ima ratnog iskustva. Kako doznajemo, HDZ više ne tolerira nikakvo Timovo odgađanje i traži da imenovanje bude gotovo u dva dana.

U uži izbor ušla su četiri kandidata; Rambo, Chuck, Bruce i Bean.

Svi kandidati imaju više od 1500 dana u borbenom sektoru, osim Mr. Beana koji je predložen radi svoje okretnosti, snalažljivosti i oštroumnosti.

Iako je Chuck bio veliki favorit, uvjerljivu pobjedu na unutarstranačkom glasovanju odnio je Mr. Bean. Prema tvrdnjama stručnjaka za komunikologiju, prevagu je donio zadnji krug i predstavljanje programa u jednoj rečenici na hrvatskom jeziku. Rambo je rekao “Niko ne sme da vas bije” i odmah ispao iz natjecanja. Bruce je pitao “Ima li tko jači od nas i Rusa?” Chuck se predstavio rečenicom “Cvrči, cvrči cvrčak na čvoru crne smrče”, a Mr. Bean izrazom iz zagrebačkog slenga oduševio okupljene i odnio zasluženu pobjedu. Rekao je kratko “Šator ide proč”

Tako će se prema kuolarskim pričama navodno skinuti i veliko breme s HDZ-a jer je jedna od glavnih zadaća novog ministra da nekako ukloni šator iz Savske.

 

bean1

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

5 × 2 =