Početna / Istaknuto / HDZ nakon izbora uvodi znakovni jezik gluhonijemih kao službeni: u pomoć stiže Thamsanqa Jantie?

HDZ nakon izbora uvodi znakovni jezik gluhonijemih kao službeni: u pomoć stiže Thamsanqa Jantie?

jezik gluhonijemih

 

Kako neslužbeno doznajemo, u središnjici HDZ-a na Trgu žrtava fašizma od jutros traje sastanak samog vrha stranke na kojem se raspravlja o uvođenju znakovnog jezika gluhonijemih kao službenog jezika RH, poglavito u diplomatskim kontaktima i posjetama. Kruži informacija da je Predsjedništvo HDZ-a zatražilo od Domovinske koalicije da ovo bude prva i po hitnom postupku donešena odluka nakon izborne pobjede.

Rasprava još uvijek traje, a konačna odluka će navodno biti donesena u 15 sati.

Naime, stručno povjerenstvo HDZ-a konstatiralo je da prilikom kontakta sa stranim državnicima, novinarima i općenito diplomacijom, postoji nepremostiv problem jer najviši čelnici uglavnom ne razumiju što im netko želi saopćiti, čak ni prilikom rukovanja i protokolarnog pozdrava. Budući da je glasovne jezike vrlo teško savladati, ideja je da se po hitnom postupku ubrzanim tečajem nauče osnove znakovnog jezika te tako komunicira na međudržavnim sastancima.

Prema tvrdnjama iz našeg dobro obaviještenog izvora, za potrebe učenja znakovnog jezika HDZ planira angažirati Thamsanqa Jantjiesa, jednog od najvećih svjetskih stručnjaka na području kibernetike i znakovnih jezika.
Budući da polaznici tečaja imaju kojekakvih obaveza, Thamsanqa je najavio da će za početak učiti samo osnove znakovnog jezika, kako se predstaviti, komunicirati kada su u Njemačkoj, stranom veleposlanstvu ili konferenciji o klimatskim promjenama.

“Tri mjeseca polaznike će se učiti kako jedan oblik šake asocira niz značenja te da točno značenje dobivamo određenim izrazom lica, a potom žurno prelazimo na drugi stupanj”, navodno je poručio Thamsanqa Jantjies.
Izvor: Hina

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Ludilo na najjače

Ratni zločinci se u civiliziranim demokratskim društvima ne slave, niti im se komemorira

Gotovo svi u EU primili su s nevjericom reakcije na pravomoćnu presudu šestorici čelnika HR …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

2 × three =