Početna / Istaknuto / Hitan zahtjev HNS-a čelnicima UEFA-e: Vratite nam navijanje Za Dom spremni jer gubimo utakmice!

Hitan zahtjev HNS-a čelnicima UEFA-e: Vratite nam navijanje Za Dom spremni jer gubimo utakmice!

hns

 

Hrvatski nogometni savez je nakon poraza u kvalifikacijskoj utakmici protiv Norveške održao izvanrednu konferenciju za novinare, a pred medijima su se pojavili izbornik Niko Kovač, Davor Šuker, Damir Vrbanović i Zoran Cvrk.

Davor Šuker je uzeo prvi riječ.

‘Tužan sam i potresen zbog svega što se sinoć dogodilo. Pozivam još jednom sve institucije hrvatske države da provedu detaljnu istragu i vrate našoj reprezentaciji poklič koji nas je sokolio sve ove godine. Žao mi je igrača i trenera. Nogomet je najvažnija sporedna stvar na svijetu i svi se u njoj nalazimo. Ja sam ogorčen. Nadam se da huligani iz UEFA-e neće pobijediti i tražim od svih da zaštite hrvatski nogomet, hrvatsku državu, operu i starohrvatski pozdrav, poručio je Šuker koji je priznao kako strahuje od disciplinskih organa u Nyonu, ali kako ovo sve skupa više nema smisla jer su igrači i navijači jednostavno obezglavljeni.
‘Ako ništa drugo, neka nam barem dozvole da travnjak uredimo u stilu slova „U“ iz naše čuvene opere!’

Nakon njega došao je red na Damira Vrbanovića.

‘Ovo što se sinoć dogodilo šamarčina je, ne samo hrvatskom nogometu i hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, već i cijeloj Hrvatskoj. Osramoćeni smo pred cijelim svijetom, pa mi više na svoj način ne možemo navijati za svoje. Treba nam pomoć države, to nisu napravila dva mulca, to je proračunato. Nedavno smo bili u Uefi, ponovno ćemo se sramotiti. U Milanu je mrvica falila da utakmica prođe bez nacionalističkih povika, a ovo sinoć je bila katastrofa.

 

travnjak

 

Povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk je nastavio:

‘To je jasan čin napada na nogomet, bit ćemo strogo kažnjeni ako navijači samo malo zaviknu ZDS, ali kako smo tek ovako kažnjeni!? Mi smo na rubu ispadanja iz kvalifikacija i ako se sa tribina uskoro ne začuju nacionalistički povici – ispadamo sigurno.
Zato ćemo predložiti UEFA-i da nam dozvoli malu kreaciju i na travnjaku, to u domaćim utakmicama neće ugrožavati sigurnost, a i gosti će se ugodnije osjećati jer su navikli u Hrvatskoj igrati u takvom ambijentu.

Izbornik Niko Kovač bio je potpuno rezigniran i utučen, ali na momente i iznenadno nasmijan:

‘Gledajte, ja sam svoji momci reka da mi gori idemo u teškoj situaciji. Da dajem sebe u ruke Božje i što dragi Bog odluči, tako će i biti. Bog je odlučija tako, ali zamislite vi kad cilu utakmicu moramo igrat bez ijednog jedinog ZDS, mi taj pritisak nismo mogli izdržat i zato je ova borba bila nepravedna. I zato tražimo da nam se to vrati barem kući a gori u Njemačku ili negdi nek ostane kako je bilo.’

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Ludilo na najjače

Ratni zločinci se u civiliziranim demokratskim društvima ne slave, niti im se komemorira

Gotovo svi u EU primili su s nevjericom reakcije na pravomoćnu presudu šestorici čelnika HR …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

eighteen + 15 =