Početna / Svaštarnica / Blog Nepoznatih Počinitelja / Hrvati masovno podnose zahtjev za Sirijskim državljanstvom

Hrvati masovno podnose zahtjev za Sirijskim državljanstvom

imigranti

 

Piše: Maksim Popov

U nedavno objavljenom dokumentu navode se mjere koje će EU poduzeti kako bi pomogla imigrantima iz ratom opustošenih zemalja.
Po ovim dokumentima Hrvatska bi trebala primiti 747 izbjeglica iz Sirije od ukupno 40.000 onih koji su od sredine travnja došli u Italiju i Grčku.
Za to će iz proračuna EU, iz fonda za migracije i integracije, dobiti 6000 eura za svaku osobu.
Odmah po primitku ove vijesti ministar financija Boris Krivolovac izjavio je za medije kako je ovo jedinstvena prilika za hrvatske građane da si učine život boljim.

Ministar navodi slijedeće: „ Kada nam je EU već ponudila mogućnost dotoka svježih deviza, bilo bi neodgovorno od nas da propustimo ovakvu priliku. Stručnom analizom preko rodbinskih veza smo već odabrali prvih 100 ljudi koji će podnijeti zahtjev za Sirijskim državljanstvom koji će dobiti u najkraćem roku. Kada dobiju državljanstvo Sirije, oni samo moraju zatražiti azil u našoj zemlji, a mi ćemo im ga naravno i pružiti. Sredstva koja dobijemo od EU, a koja iznose 6000 eura po glavi azilanta, podijelit ćemo pošteno; 50%:50%, odnosno 500 eura azilantu, 5500 eura nama.“

U planu su izrade velikih jumbo plakata koji prikazaju ovu ideju u pozitivnom svjetlu, poput „Najbolji imigrant je domaći azilant“ ili „Domaće je domaće“, „Uvozimo hrvatsko“, „Svoje hoćemo, tuđe nećemo“
Predsjednik Vlade Moronović je izjavio: „Ovo je genijalna zamisao koja me podsjetila na latinsku poslovicu FIDA TERRA, INFIDUM MARE, što znači Vuk je sit, a ovce na broju. Stotinu puta sam rekao da imamo kvalitetne ljude u državi, te da samo trebamo iskoristii njihova znanja.“
Ministar Obrazovanja Vedran Ribar je izjavio: „Ideja je odlična! Ne moramo trošiti sredstva na opismenjavanje azilanata, a već znaju i naš jezik. Na ovaj način smo ubili dvije muhe jednim udarcem.

Od ponedjeljka će se u gradu Zagrebu odvijati posebna regulacija prometa jer se već očekuju dugi redovi pred Sirijskom ambasadom, gdje će očajni Hrvati zatražiti njihovo državljanstvo, te na taj način povući nepovratna sredstva iz EU.

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

4 × 1 =