Početna / Kolumne / Buđav Lebac / Hrvatska ljevica napokon dobila svoje četnike

Hrvatska ljevica napokon dobila svoje četnike

cedo

piše: Branko Rafajac

Ova rijetka astronomska pojava događa se u Hrvatskoj svakih 26 godina i uočena je prvi puta 1945. godine, ali tek se 1991. počela sustavno pratiti da bi 2016. godine napokon dobila punu pažnju znanstvenih krugova koji su napokon dokazali da i hrvatska ljevica -tj, ono što sebe proziva hrvatskom ljevicom- bez ikakve bojazni od bilo kakve osude svojih najradikalnijih pristaša slobodno može neke Srbe u hrvatskoj prozvati četnicima.
Sam proces koji nas dovodi do uočavanja ovog astronomskog fenomena toliko je dugotrajan i zahtjeva studiozno praćenje poklapanja planeta, da nije za zamjeriti hrvatskoj ljevici što nije ranije uvidjela da su neki Srbi u Hrvatskoj doista četnici.

Davne 1945. godine u tek oslobođenoj Jugoslaviji iznesena je -tada suluda- teorija da su svi nacionalisti Srbi, Hrvati, Bošnjaci, Crnogorci, Slovenci, Makedonci i Albanci fašisti. Obzirom da je to bilo doba u kojem znanost nije bila na prvom mjestu, ova teorija nije imala previše odjeka među narodima bivše nam države.
Naime, 1,014.000 ubijenih ljudi u drugom svjetskom ratu u Jugoslaviji + dodatnih 2,022.000 demografskog gubitka sa područja Jugoslavije (čitaj umrlih i raseljenih), nije imalo -kako se ono kaže- snagu empirijskog dokaza koji bi potvrdio teoriju da su nacionalisti bilo kojeg naroda ili narodnosti fašisti.
Ustvari, teorija je bila toliko zanemarena i difamirana da se čak jugoslavenski nacionalizam desetljećima smatrao kao nešto vrijedno i poželjno, dok se sa druge strane nacionalizam sastavnih naroda i narodnosti Jugoslavije teoretski osuđivao, ali praktično se poticao.

cetniciKako je znanost s godinama sve više napredovala ova teorija o nacionalizmu sve je više dolazila do izražaja, a sama teorija pokazala se točnom početkom devedesetih u Srbiji i Hrvatskoj i napokon je dobila svoje međunarodno priznanje koje je proslavljeno predivnim ratom koji je zaliven hektolitrima krvi…inače tradicionalnim pićem nacionalista.

Hrvatska i srpska ljevica dovedena je pred gotov čin zbog ovog astronomskog fenomena koji jednog prosječnog ljevičara, pacifista i štovaoca ljudskih prava suočava sa rijetkom intelektualnom mutacijom u kojoj ljevičar postaje tzv. demokrata kao i nacionalsta i prihvaća niske nacionalističke strasti kao nešto prirodno i normalno.
Obzirom da je fenomen doista kompleksan i kratkog je daha, prosječan ljevičar vrlo brzo počinje uviđati anomalije u svom ponašanju i silom se trudi ispraviti zastranjenje.
Kako je nacionalizam kategoriziran kao teški psihički poremećaj, svaki iole ozbiljniji ljevičar srami se svoje bolesti i ne želi je javno priznati, a upravo to nas dovodi do glavne teme ovoga teksta.

Komemoracija za ubijene u ustaškom logoru Jasenovac 2016. godine, za hrvatske ljevičare trenutak je epifanije i konačnog suočenje sa vlastitim psihičkim premećajem izazvanim salonskom shizofrenijom branjenja prava Srba u Hrvatskoj pod parolom svi su Srbi antifašisti ili su ako ništa bar neutralni promatrači, dočim su svi hrvatski desničari ustaše ili u najmanju ruku pasivni fašistički jataci.

Milorad Pupovac najavio je bojkot komemoracije u Jasenovcu od strane Srpskog narodnog vijeća i tako se pridružio najavljenom bojkotu židovskih zajednica koje zastupa dr. Ognjen Kraus.
Ova žestoka opomena vladajućoj Domoljubnoj koaliciji koju već sad slobodno možemo prozvati međunarodnim skandalom žestoko je odjeknula u čitavoj regiji, ali i Europi.
Doista, hrvatski nacionalizma i koketiranje sa ustaštvom otišlo je predaleko čak i za poslovično nezainteresiranu židovsku zajednicu za zbivanja na našoj političkoj sceni, a Milorad Pupovac samo je iskoristio trenutak da izrazi svoje nezadovoljstvo i nezadovoljstvo Srba okupljenih u SNV-u.

Da stvar ne bi bila tako jednostavna pobrinuli su se upravo hrvatski Srbi okupljeni u Nacionalnom vijeću Srba koji su se potpuno nenadano priklonili hrvatskoj desnici i koji su odlučili da će prisustvovati komemoraciji u Jasenovcu, a njihovo priklanjanje hrvatskoj desnici i službeno označava završetak gorespomenutog astronomskog fenomena.

Treptaj oka i kratak udah časkom prekidaju ovu nebesku anomaliju u kojoj prosječan hrvatski ljevičar prestaje bajati o Srbima u Hrvatskoj samo kao o ugroženoj manjini sastavljenoj redom od poštenih, dobrih, mirnih Srba među kojima nema četnika i koje treba braniti od krvoločnih ustaša što se nalaze iza imaginarne crte koja razdvaja naš politički duopol na lijevu i desnu stranu.

-Ako je “Srpsko narodno vijeće” najavilo bojkot komemoracije u Jasenovcu, a znamo da ekipu iz SNV-a hrvatska desnica časti nazivima da su četnici, kako onda da hrvatska ljevica zove Srbe iz “Nacionalnog vijeća Srba” koji su se priklonili hrvatskoj desnici i koji će prisustvovati komemoraciji u Jasenovcu?
-Da li je uredu da hrvatska ljevica nazove Srbe iz “Nacionalnog vijeća Srba” četnicima koji su se priklonili ustašama ili ćemo ih i dalje zvati samo Srbima dok ćemo našu desnicu ipak počastiti nazivom ustaše?

Ova dva naoko jednostavna pitanja dovode prosječnog hrvatskog “ljevičara” pred nepremostivu prepreku ukoliko i dalje pokušava hiniti ljevičarenje koristeći demagošku poziciju demokracije u koju implementira antifašizam i proizvoljno fabriciranje ustaša po potrebi…zavisno od prigode.

Ne samo da je ovim raskolom unutar srpske zajednice u Hrvatskoj situacija dovedena do apsurda, već ako ćemo stvari mjeriti istim aršinom onda moramo jasno i glasno reći da su svi Srbi koji će prisustvovati komemoraciji u Jasenovu četnici.
Preciznije rečeno, to bi značilo da se svaki iole ozbiljniji ljevičar u Hrvatskoj mora suočiti sa svojom salonskom shizofrenijom koja ga je dovela u zabludu u kojoj je povjerovao Miloradu Pupovcu da su svi Srbi u Hrvatskoj antifašisti ili u najmanju ruku neutralni promatrači političkih zbivanja u RH-a.

Bivši predsjednik Srpske Narodne Stranke – Milan Rodić…
“Čudni su krugovi Milorada Pupovca u čiju zamku su se uhvatili mnogi iz hrvatske vlasti, bez obzira bila ona lijeva ili desna, a o običnim smrtnicima da se i ne govori. Oni su od njega stvorili ovo što je danas – bogati, arogantni ucjenjivač hrvatske vlasti i Srbin po zanimanju, na muci srpskog naroda od kojeg se već davno odmetnuozaključuje Rodić, pa dodaje“Hrvatska vlast je nekoliko pojedinaca takve sorte poput Pupovca obasipala novcem poreznih obveznika i od njih stvorila srpsku političku elitu koja im se zahvaljuje na ovaj način. No moram reći da drskost ide i dalje i to kroz tjednik “Novosti” za koji je hrvatska vlast davala i daje silu novaca. Jer to je glasilo trebalo biti glasilo srpske nacionalne manjine, kroz koje bi se stvarao i razvijao duh tolerancije, zajedništva i zajedničkog suživota i iznosili problemi srpske nacionalne manjine. Dakle, jedna plemenita svrha. Na žalost, taj tjednik pretvorio u neuspjeli novinarski abortus, koji napada redom sve – od institucije Predsjednika Republike Hrvatske (bivši predsjednik Josipović), pa da više ne nabrajam koga sve, stvarajući tenzije koje su dovele do stanja napetosti, koja odgovara majstoru takvih režija, a kome drugom nego Miloradu Pupovcu.”

Jednostavnom logikom hrvatski ljevičari trebali bi automatizmom prozvati Rodića četnikom, ali ne samo Rodića većCetnici1 i Jovana Ajdukovića predsjednika srpske Naše stranke, zatim Nenada Vlahovića predsjednika Srpske pravedne stranke koji tvrdi da je Pupovac zamračio milijune, a kojeg je zaštitio Mladen Bajić kada ga je prijavljivao DORH-u.
Dakle, svi navedeni Srbi nasuprot Pupovcu su četnici, a to zaključujemo zato jer si ni jedan pošteni Srbin antifašista ne bi dozvolio da se udruži sa hrvatskom  desnicom koja je okarakterizirana kao proustaška.
Sve što nam preostaje u ovoj kratkoj terapijskoj seansi je da svaki iole ozbiljniji ljevičar glasno i jasno kaže da u Hrvatskoj ipak ima Srba koji su četnici i mi slobodno možemo odahnuti po pitanju hrvatskog političkog duopola jer se konačno desnica i ljevica u Hrvata u nečem napokon slažu.

Ako ništa drugo, onda je ovaj astronomski fenomen prouzročio jednu kozmičku pravdu tako da je ispravio povijesnu nepravdu prema hrvatskoj ljevici koja tamo još od 1991. godine nije imala svoje Srbe koje bi mogla nazvati četnicima.

Facebook komentari

Branko Rafajac

Pripadnik radikalne grupe proletera "Mučki provokatori" što imaju za cilj izazivanje osjećaja neugode političko-poslovnoj eliti i funkciju putokaza za istu prema Remetincu. Radikalnim guljenjem njihovih džon obraza i stavljanjem soli na njihove kriminalne rane ostvaruje zajedno sa grupicom entuzijasta okupljenih na KontraPortalu višestruke moralne satisfakcije koje kasnije dila obespravljenom narodu.

Provjeri i ovo

Franjo Tuđman je planirao pljačku Hrvatske

„Ono što je danas državno, društveno, bit će sutra vaše, to je naš konačni cilj“ …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

thirteen + five =