Početna / Dnevni Komentar / Hrvatski helsinški odbor, privatna prčija ultra nacionalista

Hrvatski helsinški odbor, privatna prčija ultra nacionalista

Hrvatski helsinški odbor, privatna prčija ultra nacionalista

Nema tu više nikakve tajne, istaknuti članovi HHO-a dokazani su revizionisti povijesti, apologeti ultra desnice, besramni karijeristi koji na čelu sa Ivanom Zvonimirom Čičkom, fejsbuk “zvijezdom” Igorom Peternelom i “senseiem” HHO-a  za reviziju povijesti Ivom Bancem čine ono što bi se trebalo zvati odbor za ljudska prava, a ustvari je platforma za najprizemnije iskazivanje nacionalističkih strasti i promociju vlastitog lika i djela.

Kada bi netko neupućen analizirao rad HHO-a, onda bi se lako našao u zabludi da je HHO doista mjesto na kojem rade osobe koje imaju ujednačene kriterije prema svim građanima, ali to nažalost nije tako. Odbor za ljudska prava trebao bi se ujednačeno boriti za prava svih građana Republike Hrvatske bez obzira na njihovo političko, vjersko i sexualno opredjeljenje, ali ispred svega toga odbor za ljudska prava koji je igrom sudbine u ovom slučaju HHO, nikako si ne bi smio dozvoliti da njegovi članovi javno i bez ustezanja zastupaju ultra-nacionalističku politiku, a ponajmanje da zastupaju bilo kakve isključive političke stavove koje otvoreno zastupaju istaknuti članovi HHO-a.

Da je to tako dokazuje cijeli niz javnih istupa istaknutih članova HHO-a, a u tim i takvim ultra nacionalističkim stavovima najviše se ističe spomenuta trojka. Uzmimo za primjer potpredsjednika HHO-a Igora Peternela koji redovno, svakodnevno i ustrajno na svom facebook profilu fabricira u najmanju ruku dvojbene političke stavove dok se nekih njegovih objava ne bi posramila ni NSDAP (nacistička stranka).

Izjaviti kako ne želite da postoje antifašisti u zemlji koja u svom Ustavu ima ugrađeno da je nastala na antifašističkim tekovinama upravo tih i takvih antifašista na koje se osvrćete, a ne ustaškim, fašističkim ili nacističkim tekovinama i kad to izjavite iz pozicije potpredsjednika odbora za ljudska prava, onda to pokazuje svu raskoš nakaradnosti HHO-a kao organizacije i jednu profašističku tendenciju te opskurne udruge i njenih članova da svoje ultra desničarske stavove kukavički prikriju iza tzv. “odbora za ljudska prava”.

HHO. privatna prčija ultra desničara

Osim ovog istupa Igora Peternela koji je samo jedan u nizu uvredljivih i krajnje nakaradnih stavova, ima jedan koji odlazi toliko daleko da ga se ne bi postidio ni sam Max Luburić. Ako samo taksativno nabrojimo imena iz uslikanog posta…Josipović, Pupovac, Teršelić, Pusić, Štrbac, Goldstein i ako krenemo onim smjerom kojim je zakoračio Peternel, lako ćemo doći do uobičajnog sastava zatvorenika i žrtava logora Jasenovac. Sve je Peternel nabrojao u svom stavu, nepoćudne Hrvate, komuniste, Srbe, Židove. Svi oni su očito velika prijetnja za Peternela, kao i za njegovu publiku…i sad se vi javite takvom čovjeku da zaštiti vaša ljudska prava.

Hrvatski helsinški odbor, privatna prčija ultra desničara

Osim Igora Peternela tu je još jedan vrli zaštitnik ljudskih prava, veliki “domoljub” i u zadnje vrijeme progonitelj lika i djela Josipa Broza Tita, koji je bajdvej napisao knjigu koju bi mogli svrstati i u polu-hvalospjev o “diktatoru” Titu i koji je u svojim brojnim televizijskim, ali i kolumnističkim istupima odavno prešao granicu dobrog ukusa i političke korektnosti. Prof. Ivo Banac čvrsto je zauzeo neprikosnovenu, ultra desničarsku poziciju povijesnog tumača nove revizionističke povijesti Hrvata, pa i šire.

Povijesni revizionizam prof. Ive Banca nadilazi sva očekivanja, tako da imate cijeli niz njegovih izjava i tvrdnji koje su u najmanju ruku u raskoraku sa zdravim razumom. “Ne možete biti samo antifašist, a da pritom ne budete i antikomunist”… tvrdi Banac u kraćoj polemici s riječkim  filozofom Nenadom Miščevićem.

“Albanci mogu imati dvije države na Balkanu, drugi ne, jer je to “svršen čin”, “poseban slučaj”…još jedan od bisera Banca. Evo kako Banac vidi budućnost Srbije…” Ali ako je već riječ o raspadu Srbije, naravno da ima još dijelova Srbije koji bi u nekim još nepredviđenim okolnostima mogli postati predmet nekih nama još nepoznatih dioba.” Odnosno: “Hajdemo biti vrlo konkretni pa postaviti pitanje – postoje li mogućnosti da Vojvodina postane nezavisna.”

Naravno da se nakon ovakvih izjava svatko onaj tko se uputi u HHO sa namjerom da potraži zaštitu svojih ljudskih prava od te “uvažene” organizacije treba jasno upitati, da li je on poželjan i da li će se njegova prava uistinu braniti od strane apologeta ultra nacionalizma ako je “taj netko” što vapi za zaštitom kojim slučajem…Srbin, Albanac, komunista, jugonostalgičar, Židov, antifašista ili naprosto ima “krivo” prezime ili obiteljsko-politički background.

O slučaju HHO napisani su već kilometri tekstova, ali jedan je posebno zanimljiv koji nam donosi portal H-alter pod naslovom “HHO: Institucija koja se bori za ljudska prava i sama ih krši?” u kojem su izneseni svi detalji funkcioniranja te karijerističko-nacionalističke organizacije čija je svrha, promicanje političkih stavova njegovih čelnika i jedno sustavno uhljebljenje na tuđoj nesreći. Dakle, kako bi rekao narod, dno dna.

Tako je optužbe na rad HHO-a iznio bivši zaposlenik Hrvatskog helsinškog odbora Ranko Helebrant koji je optužio Ivu Banca da je autoritarnim metodama doveo do neizdržive situacije u organizaciji koja se očituje financijskim kolapsom i očiglednim kršenjem ljudskih prava zaposlenika.

Ranko Helebrant u svom istupu još 2008 godine kaže...”Samovolju predsjednika (Ivo Banac) pokazuje i primjer potpune privatizacije službenog automobila VW Passat, doniranog od Plive. Iako u donacijskom ugovoru izričito piše da se auto koristi za svrhe terenskog rada HHO-a, on je služio samo predsjedniku i njegovom privatnom vozaču. Taj vozač nije niti zaposlenik HHO-a, ali je, gle slučaja, suprug tajnice g. Banca, i brat Ivana Zvonimira Čička.”…cijeli članak možete pročitati ovdje http://www.h-alter.org/vijesti/hho-institucija-koja-se-bori-za-ljudska-prava-i-sama-ih-krsi

Obzirom da je od objave članka prošlo sedam godina i da je HHO “evoluirao” od udruge za zaštitu ljudskih prava do ultra-nacionalističke organizacije za promicanje revizije povijesti, a na tom putu će im od nedavno pomagati i najnovija članica Karolina Vidović Krišto koja se proslavila izjavom “da je 85 posto pedofila homoseksualne orjentacije, a da je do tog podatka došla istraživanjem u zadnjih pet mjesec”, onda možemo sa priličnom sigurnošću utvrditi da je sa novopečenom članicom, HHO-a konačno zaokružio svoj ultra-nacionalistički i ultra-desničarski cilj.

Konačno su obuhvaćeni svi oni nepoželjni u budućem čistom i neukaljanom hrvatskom društvu, tako da kad potražite u HHO-u zaštitu svojih ljudskih prava pazite da niste…nepoćudan Hrvat sa jugonostalgičarskim snovima, komunista, Srbin, LGBT osoba, Židov, Albanac, antifašista i štovatelj Josipa Broza Tita.

 

D.K.

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Što oslobađajuća presuda je… a što nije?

  Ovaj prilog napisao sam 6. travnja 2013. potaknut silnim “domoljubnim” laprdanjima i preseravanjima nakon …

Jedan komentar

  1. Svi oni koji nisu komunisti,pederi,pedofili,srbi,zidovi su Usatase

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

sixteen − 12 =