Početna / Priroda i društvo / Poetika Novca / Hrvatsko gospodarsko čudo

Hrvatsko gospodarsko čudo

FT_1Financial Times je u godišnjem izvješću o galopirajućim ,novim gospodarstvima, Hrvatsku pozicionirao kao najugodnije iznenađenje u tekućem kvartalu! Upravo sitno poduzetništvo koje je paketom mjera rasterećeno suvišnih dadžbina, ubrizgalo je svježu krv u gospodarstvo. Bilježi se neviđeni rast proizvodnje. Branitelji su se udružili u kombinate za uzgoj kanabis sative čime je krenula njihova konačna rehabilitacija: osim što thc-om liječe ptsp, značajno su rasteretili proračun. Na RH strani ulagači gledaju sa zazubicama. Mjere rezanja u javnom sektoru u kratkom su roku ovu malu državu podigle iz recesijskog mulja koji se činio vječan.

…A sad se probudite;

nakon svih tih zaduživanja, inflacija, bonova, neparnih dana, redukcija, pa Markovića, ratnih uvjeta, kriza, prvog pedevea, držanja tečaja kune, škegrizma, crkvenjaštva, šukerizma, čačizma, linićijade i Odiseje?

Da li smo zaslužili to?

Da budemo opet samo ona stabilna, srednja klasa sa korica bombonijere?
Da ne moramo brinuti o osnovama egzistencije. Da idemo gdjekad zimi na skijanje i ljeti na more i da nam djeca znaju plivati?

Pa to je naše ustavno pravo na kraju krajeva!

… Pa majkumu (rekao bi drug Stari) vrste opstaju u Sahari, a mi ne možemo u Hrvatskoj! Ma daj nemojte me…

I sav taj defetizam-mi ne možemo, nikad se nećemo riješiti političara…fatalizam, indisponiranost, indolencija, manjak grinte…kud to vodi?

Brazil je bio 3/4 gladan, Mao je uspio nahraniti milijardu ljudi, Isus je uskrsnuo, Liverpool je okrenuo Milanu 0-3 u finalu LP, Castro je sa 19 ljudi osvojio Kubu, Boško Buha nikad…al nikad nije promašio target i zato je i dobio sat,

Hanibal je na slonovima pregazio Alpe, a mi…

čekamo čudo!
Ušuškali smo se u svoje virtualne projekcije i baš smo si super na tim mrežama. Mi stvaramo život koji nije naš.

I zato braćo pijme ga! Kad ćemo tad, prevazić sebe sami!

Facebook komentari

Vjeran Tripčić

Provjeri i ovo

Di ste vi bili 1948

Di ste vi bili 1948.?

Svjetski mir postignut 1945. nikada u potpunosti nije bio stabilan. Naprotiv, računa se da su …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

eleven + 13 =