Početna / Istaknuto / HSP AS: Rasvezujemo sve sveze s Hrvatskom i svezujemo ( selimo ) stranku u Mađarsku i Srbiju!

HSP AS: Rasvezujemo sve sveze s Hrvatskom i svezujemo ( selimo ) stranku u Mađarsku i Srbiju!

hsp

 

S današnjim danom HSP AS raskida sve sveze s ovakvim HDZ-om, kao što je Hrvatska raskinula sve sveze s bivšom SFRJ, ali rasvezujemo i sve sveze sa Hrvatskom jer smo razočarani, iznenađeni i uvrijeđeni. Sve sveze raskidamo u svim gradovima, općinama u kojima surađujemo s HDZ-o, 12 županija i Gradu Zagrebu. Stranku ćemo registrirati u Mađarskoj i Srbiji te na parlamentarne izbore izlazimo kao dijaspora. Novi slogan bit će “Isten és a Horvátok” ( Bog i Hrvati ), a “Za Dom spremni” će na plakatima pisati na ćirilici, kako bi se iskazala lojalnost i zahvalnost Mađarskoj i Srbiji, priopćili su iz HSP AS u telefonskoj izjavi za Hinu.

Poručili su kako će svi dužnosnici HSP AS koji to ne budu poštovali “dobiti otpusno pismo” i mogu ići u HDZ ili neku drugu stranku registriranu u komunističkoj i antihrvatskoj Hrvatskoj.

Također su, kako navode u priopćenju, u pregovorima sa SDS-om i Strankom Roma. Žele razmotriti mogućnost da se trećina članstva HSP AS izjasni kao Srbi, a trećina kao Romi. Time bi HSP AS bio zastupljen na svim manjinskim listama i imao značajan broj predstavnika u Saboru.

Sa Hrvatskom, kako navode, ne žele imati ništa osim sjediti u Saboru.

U Mađarskoj su državljanstvo zatražili po hitnom postupku kako bi stigli prijaviti kandidaturu. Također će od DIP-a zatražiti da izborna mjesta budu na graničnim prijelazima kako članovi ne bi trebali ići na glasovanje u Budimpeštu i Pečuh.

 


Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Mržnja prema boljoj prošlosti

Postoje mnoge nelogičnosti u vremenu i prostoru kojem živimo. Političke stranke i gospodarsko-društveni sustav su …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

20 − seven =