Početna / Istaknuto / I hrvatski dragovoljci kreću u obranu Lazarata!

I hrvatski dragovoljci kreću u obranu Lazarata!

Hempfest Seattle 2012

 

Nakon formiranja dobrovoljačke jedinice iz Srbije, danas bi put Lazarata trebala krenuti i hrvatska dragovoljačka bojna „Bob Marley“.

„Ne damo Lazarat“, „Živjela slobodna opskrba“, „“Svi za jednoga – dim za sve“, samo su neke od parola koje su hrabri dragovoljci uzvikivali.

Postrojba je formirana žurno jer je prema izvještaju s terena stanje u Lazaratu kritično.
Policija je već zauzela dio sela, a nekoliko kuća s većim zalihama već upakirane robe nalazi se u okruženju.
Na poljima oko sela stanje je za nijansu bolje. Kako doznajemo, za sada je izgubljen samo manji dio nasada, ali neprijateljske trupe nadiru sa svih strana i unatoč velikoj hrabrosti i požrtvovnosti branitelja iz Srbije, polja se neće dugo održati ukoliko odmah ne dođe pomoć iz regije.

Neposredno pred polazak uspjeli smo porazgovarati s nekoliko bojovnika koji su inzistirali da ostanu anonimni.

„Ovo nije ni vrijeme ni mjesto za osobnu promociju. Zato nije važno tko smo. Mi smo u zajedničkoj borbi jer prijeti nam velika katastrofa potpunog nestanka THC-a u čitavoj regiji. Kolege iz Srbije su nam uputili apel i mole za pomoć. Stoga je ovo naša dužnost, i zaista nitko od nas nije dugo razmišljao. Još večeras, zajedno sa novoformiranom postrojbom „France Prešern“ iz Slovenije, krećemo put Sarajeva gdje nas čekaju dragovoljci iz Bosne i Hercegovine.“ – rekao nam je dozapovjednik hrvatske bojne.

Anonimni zapovjednik postrojbe upravo je uz dim dobrodošlice postrojavao pristigle. Na pitanje boji li se, odmahuje rukom uz dugačak smijeh.
„Ma kakav strah, o tome u ovom odsudnom trenutku ne razmišljam. Ovo je zaista najmanje što možemo učiniti. Kako je rekao kolega iz Srbije – „Ko ne došo u boj za Lazarat ne imao roda ni useva“, tako danas razmišlja svaki pošteni korisnik THC-a u regiji, a i šire.

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

five × three =