Početna / Istaknuto / I naš poznati tv-voditelj Bljujanec se okušao u slikanju na LSD-u!

I naš poznati tv-voditelj Bljujanec se okušao u slikanju na LSD-u!

lsd

 

Inspiriran likom i djelom nepoznate umjetnice koja je slikala na LSD-u i u fazama ilustrirala djelovanje ove opasne droge, naš poznati novinar i potpisnik peticije “Za Dom spremni”, Debilimir Bljujanec, inače autor diljem Domovine i dijaspore popularne emisije “Bljujica”, odlučio je provjeriti kako LSD djeluje na slikarske sposobnosti prosječnog Rvata, domoljuba i katolika, te kako doživljava samoga sebe dok je na tripu.

Uzeo je papir i boje, i zamolio prijatelja da prati cijelu akciju za koju ga je – osim nepoznate umjetnice o kojoj se ovih dana žestoko raspravljalo na internetu – inspirirao eksperiment američke vlade iz pedesetih godina prošlog stoljeća, pod nazivom “Šest crteža”.

Nakon što je uzeo LSD, ovaj novinar-umjetnik je krenuo s izradom crteža. Napravio ih je ukupno šest, a za svakoga mu je, kako navodi, trebalo između 15 i 45 minuta.

“Činilo se da nema problema s fokusiranjem na crtanje. Uživao je u onome što radi”, kaže frend koji se predstavio pod nadimkom „Zečina“, a koji je crteže, koji su, čini se, poprilično dobro dokumentirali kako teške droge rade kaos u ljudskom mozgu, objavio na Redditu.
Bljujanec je, kako je rekao, za temu svog eksperimenta odabrao jedno od starohrvatskih znakovlja te jedan starokatolički pozdrav.

 

1

 

Ovo je prvi crtež prije djelovanja LSD-a (1. slika)

 

2

Nakon 45 minuta… (2 slika)

(“Osjećaš li išta?”
“Ne još.”
“Ali boje su nekako intenzivnije.”
“Da, imam osjećaj da će uskoro biti još gore…”)

 

3

Nakon jednog sata i 45 minuta… ( 3. slika)

(„Prvo se pojavio kaleidoskop boja ispred mojih očiju, i nevjerojatni zvukovi u koje se pretvarala glazba pjesme „Evo zore Evo dana“ koja je svirala u pozadini. Nakon jednog sata i 45 minuta već mi se jako vrtilo, ali sam, na znak od Zečine da je vrijeme za idući crtež, ipak odbauljao po bojice, odlučan da odem do kraja.“)

 

4

Nakon 2 sata i 15 minuta…. (4. slika)

(“Dobro je da sam kupio sve ove boje, to je bila dobra ideja.”)

 

 

5

Nakon tri sata i 30 minuta… ( 5. slika)

(“Nisam nacrtao oči. Misliš da bih trebao? Nekako mi je bolje ovako, ali ne mogu bez očiju, oči ti jebem, kako ovo žeže, po vratu me škaklja, ja sam seljak veseljak, sviđaju mi se i dečki, bojice, bojice – moje drage djevojčice, Oj Moravo ladna reko….”)

 

6

Nakon osam sati i 45 minuta… (6. slika)

(„Ubrzo sam se našao ispred NJE – kozmičke matrice, ili kozmičke svijesti ili – kako mi je najprikladnije zvati je i kako mi je došlo samo od sebe – Velike majke Srbije. To je bio prizor!
Pokušao sam naslikati ono što mi je u glavi, ali onda sam shvatio da se stvari događaju van mog uma, shvatio sam da zapravo živim u iluziji i prepustio sam da moj istinski potencijal ispliva van mene. Napominjem da sam ipak po ČETNIK, čistokrvni i ortodoksni, i sa sigurnošću mogu reći da ću nastaviti pokazivati svijetu tko sam ja zapravo, a ovaj eksperiment s LSD-om mi je poslužio samo kao poticaj.)

M.P. i S.H.

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Salon Nepotkupljivih: Vladan Jeremić i Rena Rädle

  Umjetnički par Vladan Jeremić i Rena Rädle su tijekom listopada boravili u Zagrebu na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

13 − one =