Početna / Kolumne / Buđav Lebac / Idemo u produžetke, a pobjednik se odlučuje na penale

Idemo u produžetke, a pobjednik se odlučuje na penale

bozo-655x330Po nekim procjenama odigrano je već treće kolo prve hrvatske političke lige (PHPL), a stanje na tablici još uvijek je izjednačeno.
Ekipa MOST-a krenula je u prvenstvena nadmetanja u punom sastavu sa 19 prvotimaca, ali već nakon prvog odigranog kola doživjeli su težak udarac i ostali su bez jednog od ključnih igrača Drage Prgometa, koji se u duelu sa Milanovićem i Kotromanovićem teško ozljedio.
SDP-e je ušao u prvenstvo sa manjim izmjenama u sastavu i još uvijek su kao i HDZ-e u fazi kupovine igrača, jer prijelazni rok tek je počeo tako da se još ne naziru konture momčadi ova dva pretendenta za mjesto prvaka, ali znate kako se kaže…glava Bože Petrova je okrugla i u politici je sve moguće.

HDZ-e je treninge zatvorio za javnost i iz desnog tabora daju se štura izvješća, ali kako vidimo rezultat na terenu sve govori.
Nakon što je MOST na gostovanju kod predsjednice doživio težak poraz isključenjem svoja tri igrača, ostavši samo sa špicom u napadu Božom Petrovom, četvrto kolo PHPL-a nudi nam izuzetno zanimljive dvoboje.
U međuvremenu Stipe Petrina zaradio je ozljedu na treningu MOST-a i još uvijek se ne zna da li će nastupiti u ključnoj utakmici prije prve konstituirajuće sjednice sabora, ali izvješća o stanju Stipe Petrine koje dopiru do medija nisu optimistične.
Ivan Kovačić, inače izraziti desni ofenzivni tvrdi da mu je Stipe Petrina na treningu podmetnuo klasičnu lijevu nogu i rekao je da je takva igra svojstvena samo SDP-ovcima što je dovelo do ozljede Petrine.
Stipe Petrina odgovorio je u stilu Erica Cantone i rekao je da je to notorna neistina, a politički stručnjaci krajnje su skeptični oko ovog pitanja.

Naime, svi se slažu da Božo Petrov i cijela ekipa MOST-a igraju prekrasnu političku igru, ali da im fali realizacije, a to je ono na čemu inzistira isturena špica Stipe Petrina.
MOST ima širinu i dubinu igre, imaju odličan osjećaj za fotelju, ali igra glavom nije im na razini, dok se očito vide velike rupe u igri nakon održanih sastanaka što će se u nastavku prvenstva itekako osjetiti.

Petrina je od početka prvenstva nepravedno zapostavljan i stalno ga u MOST-u drže na klupi, dočim su njegovi ulasci u igru pravi krešendo i tek tada MOST dobija na prodornosti što je i bila prvotna zamisao u njihovoj igri.
Navijači su postali prilično nestrpljivi i već se čuju optužbe u smjeru Bože Petrova koji odlično dribla, ima vrhunsku tehniku koju je brusio u amaterskom političkom klubu Kaptol i onda u trećerazrednom klubu HRAST, ali kada se sve zbroji fali mu onaj završni udarac…zli jezici bi rekli da Petrov puno zuji po terenu, a malo meda daje.
Dok sa druge strane imamo Stipu Petrinu koji očito postaje miljenik svih navijačkih skupina, ali nažalost ne može doći do izražaju u ovoj koncepciji igre MOST-a koja se bazira na formaciji desno-desno-klerikalno desno.

Pred budućim izbornikom Vlade, koji je još uvijek nepoznat, biti će doista težak zadatak i nažalost tu nema mjesta za sve igrače.

Sa jedne strane imamo SDP-ov klub umjerene ljevice koji nudi fantastične vezne sa neoliberalizmom, poltronskim bekovima i obranom koja nudi čitavu plejadu igrača koji su uigrani u formaciji “HDZ-e je kriv za sve”, ali sa očitim nedostakom i bez rješenja u špici napada gdje trenutno igra Zoran Milanović koji na trenutke bljesne, ali očito je da ga umaraju ta post-porodiljna putovanja na relaciji Zagreb-Rijeka.

Sa druge strane imamo HDZ-ov klub desnog centra koji je dolaskom Karamarka na kapetansko mjesto svoju igru počeo bazirati na ekstremizmu i na šovinističko-nacionalističkim kontrama.
Očiti deficit u HDZ-ovoj igri je nedostatak igrača koji znaju brojati do pet, ali za sad to nadoknađuju nevjerovatnom količinom mržnje u igri koja ide skoro pa do razine fanatizma i odličnom suradnjom sa klubom “Ured predsjednice” koji se nalazi na začelju ljestvice…to je istovjetan odnos koji imaju Dinamo i Lokomotiva.

Tu je još i MOST koji se progurao u sam vrh PHPL-a, ali samo zahvaljujući odličnim pojedincima i navijačkom zanosu opljačkanog i prevarenog naroda.
Nažalost teško će MOST održati ovu razinu igre u nastavku prvenstva jer veliki klubovi kao što su HDZ-e i SDP-e nude bolju afirmaciju igrača kroz svoje kampove u raznim odborima, agencijama za ovo ili ono, a ono što je najvažnije je da imaju puno više financijskih sredstava od omalenog lokalnog kluba iz Metkovića koji se tek igrom slučaja našao na čelu ljestvice.

Na veliku žalost navijačkog korpusa koji se očito uzalud ponadao da će ulaskom ekipe MOST-a PHPL dobiti na dinamici, da će igrači poput Stipe Petrine ipak dobiti svoje mjesto kod izbornika Vlade i da će svojom prodornošću u igri napokon pokazati da se može igrati formacija zdravi razum-održavanje obećanja-odgovornost, a ne samo fotelja-isprazno lupetanje-grabež love, teška srca moramo zaključiti da će se o sudbini države odlučivati revolucionarnim penalima.

…a znate kako se kaže, penali su lutrija i kad vas napenali narod onda pobjeda traje kao bivša Juga.

 

piše: Branko Rafajac

Facebook komentari

Branko Rafajac

Pripadnik radikalne grupe proletera "Mučki provokatori" što imaju za cilj izazivanje osjećaja neugode političko-poslovnoj eliti i funkciju putokaza za istu prema Remetincu. Radikalnim guljenjem njihovih džon obraza i stavljanjem soli na njihove kriminalne rane ostvaruje zajedno sa grupicom entuzijasta okupljenih na KontraPortalu višestruke moralne satisfakcije koje kasnije dila obespravljenom narodu.

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

two + 6 =