Početna / Vijesti iz paralelnih svemira / Igoru Peternelu dodijeljena nagrada HAZU za Facebook

Igoru Peternelu dodijeljena nagrada HAZU za Facebook

peternel
U povodu predstojećeg dana Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU), 29. travnja, danas je održana svečana sjednica HAZU-a u Preporodnoj dvorani Narodnog doma, a predsjednik HAZU-a akademik Zvonko Kusić, nakon prigodnog govora, uručio je nagradu HAZU-a dobitniku Igoru Peternelu za najviša znanstvena i umjetnička dostignuća u Hrvatskoj za 2014.

Svečanoj sjednici bili su nazočni predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović, ministar znanosti, prosvjete i sporta Vedran Mornar, predsjednik saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Dragiša Milutinović, predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora (HHO) Ivan Zvonimir Dosadimir Čičak, profesor emeritus Ivo Banac te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je posebnom uredbom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović pušten iz pritvora na četiri sata da bi mogao nazočiti svečanosti.

Nagrada za najviša znanstvena dostignuća na podruučju društvenih znanosti Igoru Peternelu je uručena zbog izuzetnih zasluga i angažmana na Facebooku u promicanju kritičke misli, tolerancije, nepristranosti i političke korektnosti, kao i zbog ustrajne i uporne borbe – u svojstvu potpredsjednika HHO – protiv zviždača, lijevo orijentiranih pojedinaca, obespravljenog radništva i kritizera Zdravka Mamića.

Ravnajući se prema Strossmayerovu geslu „Sve za vjeru i Domovinu“, Igor Peternel je nesebično provodio dane i noći na Facebooku, žrtvujući se čak i u vrijeme posjeta dalekoj Australiji. Nemjerljiv je njegov doprinos u promicanju skromnosti, objektivnosti i kritičke rasprave na Facebooku tako da je ova nagrada najmanje što naša zajednica može učiniti za njega, između ostalog je izjavio akademik Kusić.

Profesor emeritus Ivo Banac srdačno mu je čestitao i izjavio: “Komunistitčhi zlotčhini su svuda oko nas. Kamo god pogledamo. Kad otvorimo konzervu sardina, oni iskatčhu, u svakom grmu tčhuči ih nekoliko. Prepune su ih i društvene mreže. Zato je otčhito da je nagrada otišla u prave ruke jer Igor nesebično dežura na Facebooku i znanstvenom metodologijom ih otkriva i unišštava”

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Jesenska shema HRT-a: Umjesto Hrvatske uživo uvode se emisije Molitveni spektar i Glede Domovine

  Na HRT-u je odlučeno da u novoj programskoj shemi koncept programa više prilagodi zahtjevima …

Jedan komentar

  1. TREBA OČEKIVATI A I NADATI SE ,OD OVAKVE AKADEMIJE, DA ĆE SUTRA ,POSTHUMNO, PROGLASITI STEPINCA VELIKIM HRVATOM ,RODOLJUBOM I HOLOKAUSTSKIM ČISTUNCEM BOŽJE DRŽAVE NDH-AZIJE.DAKLE, SAD SMO NAČISTO KAKVU AKDEMIJU IMAMO ,IAKO SMO TO PREDPOSTAVLJALI ČINOM NJENOG FORMIRANJA ILI PREIMENOVANJA ,HRVATSKOM I NAKON ŠTO JE KRIVOUSTI ,SAMOUKI ,KATOLIČKI PROZELIT ,STOŽERNIK NOVE NDH-ZIJE, SATRAP TUĐAMAN JU PROGALSIO HRVATSKOM A JA DODAJEM I STEPINČEVSKOM,JER JE KAPTOL ODLUČIVAO O SVEMU, A ON JE PRAVI SLJEDBENIK ZLOČINAČKE STEPINČEVSKE DRŽAVE ,JER SU JE STVARALI NAORUŽANI KRIŽARI ,TUĐAMAN -KAPTOLSKI FALANGISTI ,SA PATRICAMA OKO VRATA, ŠTO JE DOKAZ SLJEDEBE STEPINČEVSKE HOLOKAUTSTKE ,ČISTE BOŽJE DRŽVE ZA KAKVU SE STEPINAC ZALAGAO .

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

14 + two =