Početna / Istaknuto / Iz dimnjaka Banskih dvora pušten bijeli dim kao znak da Karamarko ostaje!? Na krovu viđen ustaša!?

Iz dimnjaka Banskih dvora pušten bijeli dim kao znak da Karamarko ostaje!? Na krovu viđen ustaša!?

dimnjacar12

 

Burno je danas bilo ispred zgrade Vlade RH na Trgu svetog Marka dok je trajala neizvjesna sjednica na kojoj se Vlada RH očitovala na Prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja prvom potpredsjedniku Vlade Republike Hrvatske.

Na Markov trg je već u ranim jutarnjim satima pristiglo mnoštvo članova HDZ-a, Mladeži HDZ-a te obožavatelja prvog potpredsjednika, ne bi li tako iskazali protivljenje ovakvom prijedlogu, kao i bezrezervnu podršku svom čelniku. No, među okupljenima je, uz neopredijeljene znatižljenike, bilo podosta pristalica izglasavanja nepovjerenja, tako da je atmosfera bila pomalo naelektrizirana.

Negdje iza podneva iz dimnjaka zgrade Vlade RH počeo je izlaziti bijeli dim, što je odmah izazvalo čuđenje okupljenih, s obzirom da je bio vrlo topao dan. Ubrzo se trgom pronio glas kako je to najvjerojatnije znak da je Vlada ipak izglasala povjerenje prvom potpredsjedniku. Dio okupljenih je zapljeskao, a na zapadnom dijelu traga se nakratko začula pjesma “Moja Domovina”.

Međutim, nakon nešto manje od pola sata na Trgu svetog Marka zavladali su šok i nevjerica; po krovu zgrade šetao je čovjek obučen u crno, neodoljivo podsjećajući na ustaškog vojnika.

Reakcije su bile dvojake, ali je velika većina zahtijevala da se spusti, na što on uopće nije reagirao. “Ustaša na krovu je znak da je povjerenje sigurno izglasano, i da je pobijedila takozvana “Hasanova šehidska struja” među ministrima – tvrdili su neki sa južne strane trga. Neki su bili ogorčeni i zabrinuti zbog dodatnih kazni UEFA-e, pa su zahtijevali da se ustaša skine.
U tome je pomoć navodno nudio i jedan sudionik NOB-a, uz tvrdnje da on to lako može učiniti jer ih je već puno skinuo.

Situaciju, koja je prijetila da se otme kontroli, prekinuo je glasnogovornik Vlade RH obrativši se okupljenima uz objašnjenje da sjednica još traje, te da su u tijeku dimnjačarski radovi i redovno testiranje prohodnosti dimnjaka, nakon čega se trgom prolomio zvuk olakšanja i smijeh.
Dimnjačar je napokon sišao te nam dao kraću izjavu:
“Ni mi bilo jasno zakaj svi mašeju z rukama i gledaju u mene. Obično se ljudi primaju za gumb. Delali smo redovni servis i probu dimnjaka pa smo zakurili i malo dima pustili, kak uvek i delamo. Onda se na krov popel neki Vaso i počel jako grdo kleti da kaj delamo, da bumo sve upropastili i da bumo svi do jednog otkaze dobili, pa sam sišal.”

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

1 + nine =